Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με το φιάσκο των εκλογών στη Ν.Δ. - Πάνε ντουγρού για διάσπαση

Οι τρεις ζητούν την παραίτηση του Βαγγέλα διαφορετικά δεν πάνε σε νέα εκλογική διαδικασία  





Αναβλήθηκαν οι εκλογές της ΝΔ μετά το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας και είχε συνέπεια να μην έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.



Λίγο πριν τις 11:00 και με το μπάχαλο που προηγήθηκε η Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ αποφάσισε αναβολή των εκλογών και η απόφαση φαίνεται ότι είναι ομόφωνη.


Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ:

"Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.



Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται".

Η πρόταση αρχικά είχε πέσει στο τραπέζι από τον Φίλιππο Ταυρή, ενώ σύμφωνα με την Χριστίνα Κοραή, ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε προτείνει να γίνει χειρωνακτικά η καταγραφή.



Όλο το χρονικό πριν την απόφαση της ΚΕΦΕ


Μεϊμαράκης: Αν γίνουν σήμερα οι εκλογές θα αποχωρήσω
Νωρίτερα, όπως είχε πρώτη μεταδώσει η Χριστίνα Κοραή στον Realfm 97,8, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη, έστειλε ηχηρό μήνυμα λέγοντας πως δεν θα αναγνωρίσει καμία εκλογή σήμερα και εάν επιμεινουν οι τρεις υποψήφιοι ο ίδιος θα αποχωρήσει και δεν θα είναι υποψήφιος.



Σημειώνεται ότι η πρόβα εκλογών που έπρεπε να γίνει πριν από μια εβδομάδα δεν έγινε ποτέ, ενώ το βράδυ του Σαββάτου που έγινε ένα τεστ διαπιστώθηκαν τεχνικά προβλήματα.



Την Πέμπτη έγινε παρουσίαση του συστήματος στην ΚΕΦΕ και μάλιστα η εταιρεία είχε υποστηρίξει πως αν δεν λειτουργήσει το σύστημα, υπάρχουν δύο back up συστήματα. Ωστόσο, το πρώτο που δοκιμάστηκε το βράδυ του Σαββάτου, λειτούργησε για λίγο ενώ σήμερα το σύστημα δεν άνοιξε καθόλου.



Τι λένε Γεωργιάδης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας
Λίγη ώρα μετά την παρουσίαση των προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα για την εκλογική διαδικασία στη ΝΔ, στο θέμα αναφέρθηκαν οι υποψήφιοι.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έκανε δύο διαδοχικά tweets.


"Ευχαριστώ για όλα και Συγγνώμη διότι τεχνικό πρόβλημα δεν επιτρέπει ακόμη την διεξαγωγή των εκλογών. Τί να πω;

Μήν ξεκινήσετε να πηγαίνετε να ψηφίσετε ακόμη.Μόλις εχω νέα για το σύστημα και την ορθή του λειτουργία θα σας ενημερώσω. Συγγνώμη στον κόσμο".



 Αντίστοιχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε:
"Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση".




 Την άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης ζητά ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
"Αδιανόητο να υπάρχουν τόσα προβλήματα στη διαδικασία,να ταλαιπωρούνται και να αποθαρρύνονται οι ΝΔκράτες. Ζητώ άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης" έγραψε στο Twitter ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.




Την παραίτηση του Παπαμιμίκου ζητά ο Νικήτας Κακλαμάνης

Την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της βουλής είπε ότι αυτός ο "τύπος" που λέγεται Ανδρέας Παπαμιμίκος έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί γιατί ήδη είχε εκφράσει τη στήριξή του σε συγκεκριμένο υποψήφιο.

Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε επίσης να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Την παραίτηση των υπευθύνων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ ζητά και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

"Προστατεύστε την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παραιτήσεις των υπευθύνων τώρα" έγραψε ο βουλευτής της ΝΔ στο Twitter και λίγο αργότερα επανήλθε:

"Παραιτήσεις των υπευθύνων της ΚΕΦΕ τώρα. Το ελάχιστο που μπορούν να προσφέρουν..."

Βλάχος: Αν δεν αναβληθούν οι εκλογές, ο Μεϊμαράκης θα αποσυρθεί

"Η σώφρονα λύση είναι η αναβολή της διαδικασίας, να μην ταλαιπωρήσουμε άλλο τον κόσμο, ζητώντας κατανόηση από τους νεοδημοκράτες" δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή ο Γιώργος Βλάχος.

"Πρέπει να γίνει αναβολή της διαδικασίας έως ότου αυτό ή κάποιο άλλο σύστημα δουλέψει" είπε σημειώνοντας πως έχουν ήδη χαθεί 2,5 ώρες.

Μας διαβεβαίωναν όλοι ότι όλα ήταν καλά όμως το σύστημα δεν λειτούργησε, σημείωσε ο κ Βλάχος αφήνοντας αιχμές για τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο.

"Εάν κάποιοι επιμείνουν να κάνουν εκλογές με καταστάσεις που σημαίνει ψηφίζω εδώ και μισή ώρα πάω και ψηφίζω αλλού , τέτοια διαδικασία δεν πρόκειται ο κ. Μεϊμαράκης να την νομιμοποιήσει.

 Εάν η Κεντρική Εφορευτικής Επιτροπής αποφασίσει να μην τις αναβάλει και προχωρήσει με χειρόγραφες καταστάσεις αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου την ευθύνη και αυτή η διαδικασία δεν αφορά καθόλου τον κ. Μεϊμαράκη" τόνισε ο κ. Βλάχος ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη μαζί με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ερωτηθείς εάν αποσύρεται, απάντησε: " Θα νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή του μια διαδικασία τεφτεριού; Αν την ξεκινήσουν με τεφτέρια, αυτή τη διαδικασία δεν πρόκειται να την νομιμοποιήσει ο κ. Μεϊμαράκης με την παρουσία του".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.