Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΔΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ -Zωή σε λόγου σας

Με σαφείς αιχμές κατά των θεσμών απάντησε η Λιάνα Κανέλλη στην απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου να παύσει η δίωξη κατά του Ηλ. Κασιδιάρη για την επίθεση που είχε δεχθεί. «Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο. Για τυπικούς λόγους εγώ παρέστην όπως ξέρετε ως πολιτική αγωγή, όταν πια άρχισε να χύνεται αίμα. Είχα πει ότι δεν θα κάνω μήνυση. Και αυτός είναι ο τυπικός λόγος για τον οποίο δεν καταδικάστηκε για την απλή σωματική βλάβη παρότι αναγνωρίστηκε ότι διέπραξε αυτό το αδίκημα. 


Μια έκκληση κάνω σε όλους: τα μάτια σας στους στόχους της Χρυσής Αυγής. Και επειδή το κλίμα που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά τυπικό, τόσο τυπικό ώστε να πρέπει να αναρωτηθούμε αν αποφασίζουμε και στη Βουλή ορθά αν δεν παρίσταται η Χρυσή Αυγή, ζωή σε λόγου σας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κανέλλη.
Επίσης, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter δήλωσε: “Δεν έχω ποτέ σχολιάσει απόφαση της δικαιοσύνης. Αισθάνομαι όμως ντροπή για την αθώωση του κ Κασιδιάρη για τη βιοπραγία στη Λιάνα Κανέλλη!”. 

"Απλή σωματική βλάβη"
 
Με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης απαλλάχθηκε για την επίθεση σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. 
Το δικαστήριο με την απόφασή του, μετέτρεψε την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη και ακολούθως διέταξε να παύσει η ποινική δίωξη καθώς για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου υιοθέτησε ουσιαστικά την πρόταση του Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή με παύση της ποινικής δίωξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας "οι κινήσεις του δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός Νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη".


Ο Εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη του Ηλία Κασιδιάρη και ανέφερε πως "έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Και ο ίδιος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. 

Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο. Αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη».


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.