Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Μαξίμου>Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν

Οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν καταστροφή της χώρας διαψεύστηκαν» τονίζουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τους ισχυρισμούς για επικείμενο «πιστωτικό γεγονός» που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία την Ελλάδα. 


 
«Η δόση προς το ΔΝΤ, 310 εκατομμύρια ευρώ, πληρώθηκε κανονικά, ενώ με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η έκδοση των εντόκων γραμματίων ύψους 1,4 δις ευρώ. Ομαλή ροή θα υπάρξει και στις δύο υπόλοιπες εκδόσεις που υπάρχουν μέσα στον Μάρτιο. Η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη. 

Ας μην… ανησυχούν, λοιπόν» τονίζουν πηγές της κυβέρνησης, δείχνοντας «τα ίδια συστήματα που περίμεναν καταστροφή αν σχηματιστεί κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και που θα ερχόταν το τέλος του κόσμου στις 28 Φεβρουαρίου!».

Όπως αναφέρουν, τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη και ούτε θα συμβεί. «Θα τους απογοητεύσουμε για ακόμα μια φορά» σημειώνουν.
Αναφορικά με την απόφαση της ΕΚΤ σημειώνουν ότι δεν δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και υπογραμμίζουν ότι οι τράπεζές μας είναι ασφαλείς και επαρκώς ανακεφαλαιοποιημένες.  

Σύμφωνα με το Μαξίμου, στο Eurogroup της Δευτέρας η Ελλάδα θα θέσει το πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, πλαίσιο που βασίζεται στις δεσμεύσεις που ανέλαβε όχι μόνο η χώρα αλλά και οι εταίροι. Η ελληνική, λοιπόν, πλευρά υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, όπως παρουσιάζονται και στην επιστολή του Υπουργού Οικονομικών

Επίσης, θα ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της χώρας, διαδικασία η οποία και θα αποτελέσει το έναυσμα για να αλλάξει το κλίμα αλλά και oι αποφάσεις στην ΕΚΤ. «Μέσα στην εβδομάδα ακούστηκε ότι οι προτάσεις απορρίφθηκαν σε μία υποτιθέμενη συνεδρίαση του EW-Group. Σήμερα ακούγεται ότι θα απορριφθούν επειδή δεν συνεδρίασε το EW-Group.

 Αυτά είναι σενάρια εκτός πραγματικότητας» ξεκαθαρίζουν οι ίδιες πηγές και σημειώνουν ότι η διαδικασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων συνεχίζεται. 
Την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πέμπτη το Παρίσι, όπου θα μιλήσει στον ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα προκειμένου να αναδιοργανωθεί η δημόσια διοίκηση για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.


Παράλληλα, θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία. Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να συζητήσουν το πώς θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεργία. 

Τέλος, αναφέρονται στην απόφαση της European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) την Τρίτη, 3 Μαρτίου, η οποία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει τη χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ελλάδα προκειμένου να προωθήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. 

Η EBRD, η οποία θα επενδύσει πάνω από 500 εκ. ευρώ μέσα στο 2015, είναι μια διεθνής αναπτυξιακή τράπεζα με υψηλή φερεγγυότητα (triple-A), εκτεταμένη εμπειρία χρηματοδότησης διαδικασιών οικονομικής αναδιάρθρωσης και αποδεδειγμένη ικανότητα μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων σε επενδυτικά σχέδια υψηλής προστιθέμενης αξίας. 


Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη προσκαλέσει τον Πρόεδρο της EBRD στην Αθήνα ώστε να εξασφαλισθεί η εγκατάσταση και η έναρξη των δραστηριοτήτων της Τράπεζας το συντομότερο δυνατό.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.