Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Απ΄ τα αλώνια στα σαλόνια

Εξαιρετική κρίνεται η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, αφού με την παρουσία του κέρδισε κοινό και κριτικούς και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του "Ελλάδα έχεις μνημόνιο".

 

Πριν καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, η Άνγκελα Μέρκελ ξενάγησε τον Αλέξη Τσίπρα στους φούρνους της Καγκελαρίας, λέγοντάς του πως αν δεν κάτσει καλά θα τον κάνει σαπούνι, ενώ στη συνέχεια του έδειξε από το παράθυρο τα αξιοθέατα της πόλης και του είπε πως αν την παντρευτεί όλα αυτά θα γίνουν δικά του.


Στη συνέντευξή Τύπου που ακολούθησε, πρώτη μίλησε η Καγκελάριος τονίζοντας πόσο χαρούμενη είναι που υποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα που είναι νέος και όμορφος, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά που έμοιαζε σαν να βρίσκεται σε μόνιμη κλιμακτήριο.
Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για τα εκατομμύρια των Γερμανών τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα και θαυμάζουν τα επιτεύγματα των γερμανικών πολυεθνικών, οι οποίες επί των ημερών της έχουν θησαυρίσει, κάτι το οποίο, όπως δήλωσε, επιθυμεί να συνεχιστεί και στο μέλλον.


Ταυτόχρονα, επισήμανε την επιθυμία της η Ελλάδα να γίνει η μεγαλύτερη οικονομική υπερδύναμη στον πλανήτη, ενώ ομολόγησε ότι όλοι αυτοί οι νέοι άνεργοι που εγγράφονται καθημερινά στον ΟΑΕΔ τής σπαράζουν την ψυχή αλλά τα βράδια κοιμάται σαν πουλάκι, αφού κατά βάση τους έχει γραμμένους στο αποτέτοιο της.
Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι πιο άσχημη από όσο τη θυμόταν αλλά με 2-3 μπουκάλια ουίσκι μπορεί και να της καθόταν για το καλό της Ευρώπης.


Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πήγε στη Γερμανία για να ζητήσει δανεικά, αφού, όπως είπε, τα λεφτά δε μπορούν να εξαγοράσουν την αγάπη του, αν και δε θα έλεγε όχι σε περίπτωση που η Άνγκελα Μέρκελ προσφερόταν να του επιστρέψει τίποτα εκατομμύρια από τις μίζες της Siemens.


Ο Αλέξης Τσίπρας έθιξε και το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά η Άνγκελα Μέρκελ του είπε πως δεν είναι υπεύθυνη για τέτοια θέματα, αφού αυτή γεννήθηκε το 1954 και δεν πρόλαβε να κάνει ούτε ένα τόσο δα Ολοκαύτωμα.


Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί όλες αυτές τις εθιμοτυπικές συναντήσεις που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο και γίνονται για τα φλας και τους φωτογράφους, οι δύο αρχηγοί παραδέχτηκαν ότι αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αυτοκτονήσουν για να σώσουν την Ευρώπη από τους εαυτούς τους, οι λαοί της Ευρώπης θα ξεσηκωθούν και θα τους πάρουν όλους σβάρνα μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού.


Στη συνέντευξη Τύπου τέθηκαν πολλά και διάφορα ερωτήματα από τους δημοσιογράφους αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμιά σημασία, αφού η μόνη θετική εξέλιξη για εμάς θα ήταν αν ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ έπαιζαν μπουνιές πίσω από τις κλειστές πόρτες, ώστε να το πάρουμε επιτέλους απόφαση ότι λύση για την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης δεν υπάρχει.


Ο Αλέξης Τσίπρας κάποτε έλεγε "Go back κυρία Μέρκελ". Χθες την κάλεσε στην Αθήνα. Αν δεν της κάνει καψόνι, δεν τα βλέπω και πολύ καλά τα πράγματα.


by To Skouliki Tom


(Ανήθικο δίδαγμα: Τα πράγματα είναι απλά. Ή στάση πληρωμών και έξοδος από το ευρώ ή μνημόνια για πάντα.)



πηγή 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.