Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Στη γειτονιά μου την παλιά είχα ένα μπάτσο - by Leia Organa Solo

Μετά την κατάργηση των ΜΑΤ και τον αφοπλισμό των μπάτσων στις πορείες η Κυβέρνηση αποφάσισε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και να παραμείνει πιστή στις προεκλογικές τις δεσμεύσεις για λιγότερη Αστυνομοκρατία. 



 

Από τη Δευτέρα 22/03 επιστρέφει ο Αστυνομικός της Γειτονιάς.
 Ο Γιάννης Πανούσης δήλωσε: «Είχα δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ότι ο Αστυνομικός της Γειτονιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 Από τη Δευτέρα ξεκινάμε. Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με τους πολίτες. Είμαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι στις γειτονιές θα αγκαλιάσουν και πάλι τον Αστυνομικό της Γειτονιάς, που αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει».
Σύμφωνα ειδικότερα με τη σχετική ανακοίνωση ο θεσμός θα ξεκινήσει από τις ευρύτερες περιοχές της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου στην Αττική, καθώς και της Τούμπας – Τριανδρίας και Εύοσμου στη Θεσσαλονίκη.


Ήδη σε αυτές τις περιοχές έχουν προγραμματιστεί εγκαίνια για 3 Έβερεστ και 6 Γρηγόρης Μικρογεύματα. Οι κάτοικοι αισθάνονται πανευτυχείς για τις ευκαιρίες εργασίας και δηλώνουν υποστηρικτές του νέων αυτών μέτρων. Οι αρμόδιες αρχές τους διαβεβαίωσαν πως τα συγκεκριμένα όργανα που θα αναλάβουν τις νέες αυτές θέσεις έχουν ελεγχθεί και είναι από το 50% της Αστυνομίας που δεν ψηφίζει Χρυσή Αυγή. 


Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς είναι μονάχα η αρχή, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, καθώς στο πρόγραμμα για εκδημοκράτιση της χώρας έρχονται να προστεθούν θεσμοί όπως ο Αστυνομικός του Σχολείου.  Έχει ήδη οργανωθεί επιτροπή που θα εξετάσει το κατά πόσο θα ήταν χρήσιμη η Αστυνομία για την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία. 
Φήμες αναφέρουν πως το μοναδικό καθήκον του Αστυνομικού του Σχολείου θα είναι να κρατάει μια πινακίδα που θα αναγράφει «Όταν μικρός ήμουν νταής. Μεγάλωσα και έγινα μπάτσος». Ειδικοί παιδοψυχολόγοι επιβεβαιώνουν πως αυτό θα είναι αρκετό για να αποτρέψει κάθε παιδί από το να τραμπουκίζει συμμαθητές του.


Κάπου εδώ να υπενθυμίσω και στην κα Ζωή Κωνσταντοπούλου πως κάποιοι ξεχασμένοι ταλαίπωροι κρατούμενοι κάνουν απεργία πείνας. Είναι κι αυτοί έτοιμοι να πεθάνουν για τις ιδέες τους, όπως ο Ρωμανός.



 Ξέρετε, έχω αρχίσει και πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο Matrix. Κάτι σαν ομαδική αμνησία. Κάτι σαν «μόλις γίνω Κυβέρνηση σας γράφω στα παπάρια μου». 
Κάτι άρχισε να σαπίζει και σύντομα θα σκυλοβρωμίσει ξανά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. 


Τα ροζουλί αποσμητικά χώρου δεν κρατάνε ποτέ αρκετά. Κρίμα.
 
by Leia Organa Solo


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.