Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Βενιζέλος και Δαλιδά


Tα βάλανε κάτω οι δημοσιολόγοι, οι δημοσκόποι και οι οιωνοσκόποι, τα ζυγίσανε, τα μετρήσανε και κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: 
Η μόνη περίπτωση για να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ την εκλογική καταστροφή είναι το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». 
 
Τουτέστιν, προσέξτε, κουφάλες, γιατί αν πέσω εγώ, θα σας παρασύρω στην πτώση μου και γαία πυρί μιχθήτω. Σαμψών δεν τον λες βέβαια τον Ευάγγελο, αλλά όσο να 'ναι, δυο - τρεις κολωνίτσες μπορεί να τις γκρεμίσει κι ας έχει...
το μαλλί κοντό και καλοχτενισμένο.
 

Τι άλλο να πει ο Βενιζέλος; Ψηφίστε με για τα Μνημόνια, για το χαράτσι, για τον νόμο που αθωώνει τους υπουργούς, για τα ρουσφέτια στους πολιτικούς μου φίλους, για τη λίστα Λαγκάρντ, για τον τραμπουκισμό μου, για τα μπινελίκια που έριξα στον Κακλαμάνη και στον ΓΑΠ, για τη συνέργειά μου στο μαύρο της ΕΡΤ; 
 
 
Επειδή δεν μπορεί να πει τίποτα από όλα αυτά, καταφεύγει στις απειλές, μπας και πάρει καμιά κεντροδεξιά ψήφο που ετοιμαζόταν να πάει στον Σαμαρά, καμιά παπανδρεϊκή ψήφο που ετοιμαζόταν να πάει στον Κουβέλη, καμιά χαχαχούχα ψήφο που ετοιμαζόταν να πάει στον Σταύρο. Ψήφος να 'ναι κι ό,τι να 'ναι, εδώ που έχουμε φτάσει στα έγκατα της γης, μάζευε κι ας είν' και ρώγες.
 

Ο Βενιζέλος βάζει το κεφάλι του στον ντορβά, μαζί του όμως βάζει στον ντορβά και το κεφάλι του Σαμαρά. Πλέον δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Όταν λένε ο αρχηγός και τα στελέχη ότι ένα κακό αποτέλεσμα θα είναι αποδοκιμασία και εντολή αποχώρησης από την κυβέρνηση, τότε, αν έρθει το κακό αποτέλεσμα, θα πρέπει την επόμενη ημέρα να φύγουν τρεχαπετάμενοι. 
 
 
 Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση, ακόμη κι αν ο Σαμαράς έχει πετύχει διαχειρίσιμη ήττα, ακόμη κι αν η αντιπολίτευση δεν έχει επιτύχει τα επιδιωκόμενα ποσοστά.

Υπό άλλες συνθήκες, μετά την απειλή του Βενιζέλου, θα βρισκόμασταν ένα βήμα πριν από την πτώση της κυβέρνησης. Υπό τις σημερινές, το πιθανότερο είναι ότι ο Βενιζέλος θα κάνει τούμπα τρίδιπλη, που τύφλα να 'χουνε μπροστά της οι τούμπες του θρυλικού Τσουκαχάρα. 
 
Εντάξει, χάσαμε, θα πει, βγάλαμε όμως κουτσά - στραβά έναν ευρωβουλευτή, βάλαμε και τους κρυφοπασόκους, τον Καμίνη, τον Σγουρό, τον Μπουτάρη, στον δεύτερο γύρο, δεν βαριέσαι, την υγειά μας να 'χουμε.

Κι αν οι δικαιολογίες δεν είναι αρκετές, θα καταφύγει στο απόλυτο όπλο, στη σωτηρία της πατρίδας. «Δεν μπορούμε να κιοτέψουμε τώρα που η πατρίδα πάει να σηκώσει κεφάλι, δεν θα γίνουμε ολετήρες, θα τον κουβαλήσουμε μέχρι τέλους τον σταυρό του μαρτυρίου!», 
 
θα ανακοινώσει ο ΕΓΩ κι από κάτω τα φερέφωνα της διαπλοκής θα φωνάζουν "Βάστα, Βαγγέλη!", «Βάστα, Βαγγέλη!». Σαν τους μαυραγορίτες της Κατοχής που φώναζαν «Βάστα, Ρόμελ!» για να συνεχιστεί ο πόλεμος και να προλάβουν να πουλήσουν την πραμάτεια τους.
 

Ανανδρανιστάκης Γιώργος από avgi 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.