Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

οι προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα


Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ξεκινά σήμερα η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 



Δείτε ζωντανά την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή…




   


Κατά τη σημερινή συνεδρίαση μόνος ομιλητής είναι ο πρωθυπουργός, Αναλυτικά η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα:

 Η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας, η ανάκαμψη και η επιστροφή στην ανάπτυξη, η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, η πάταξη της διαφθοράς είναι οι άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης μας.

 Στο τέλος της 4ετιας να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια νέα Ελλάδα, που θα έχει αφήσει πίσω της τα μνημόνια, θα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, μια Ελλάδα που θα μπορεί να κρατά τους νέους εδώ, μια Ελλάδα που θα χει αποκαταστήσει το κύρος της, μια Ελλάδα που θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις. 


Ο στόχος και το όραμα αυτό, είναι εφικτό να το καταφέρουμε σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο. Αυτή η βουλή θα σφραγίσει την οριστική έξοδο από την κρίση. Ο δρόμος αυτός δεν θα είναι εύκολος. Θα είμαι μια πολιτική περίοδος γεμάτη προκλήσεις για την κοινωνία, την οικονομία κ το πολιτικό σύστημα. 

Έχουμε εντολή να ξεκινήσουμε πορεία μεταρρυθμίσεων για να αποκαταστήσουμε αδικίες. Έχουμε την εντολή για εφαρμογή των συμφωνηθέντων για να βγούμε από την επιτροπεία αλλά και για τομές και μεταρρυθμίσεις, για να αποκαταστήσουμε αδικίες. Η ελληνική οικονομία πρέπει να βγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. 

Τα περισσότερα βήματα έχουν γίνει από τον καιρό της διαπραγμάτευσης. Είναι μια δύσκολη συμφωνία αλλά εγγράφει την αντίσταση του λαού μας και της κυβέρνησης, για μια άλλη πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης.

 Καταφέραμε να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα της χώρας και να κλείσουμε οριστικά την συζήτηση για το Grexit. Θέλουμε σταθερότητα που να διασφαλίζει τους όρους για να πραγματοποιήσουμε τομές που έχει ανάγκη ο τόπος.

 Σταθερότητα δεν σημαίνει για μας στασιμότητα και αναπαραγωγή κατεστημένων εξουσιών. Σε αυτή την προσπάθεια ισχυρή αντιπολίτευση θα είναι το ολιγαρχικό και χρεοκοπημένο καθεστώς που θα κάνει τα πάντα για να μην αλλάξει τίποτα. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε και θα συγκρουστούμε για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια. 

Ο δικός μας στόχος είναι να ανοίξουμε το δρόμο για ένα νέο οικονομικό παραγωγικό μοντέλο. Ο δικός μας στόχος είναι να βαδίσουμε έναν άλλο δρόμο, όχι αυτόν που προτείνει η νεοφιλελεύθερη ελίτ. Απέναντι στην αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη πολιτική εμείς προτείνουμε ένα νέο μοντέλο που οι πολλοί μπαίνουν πάνω από το κέρδος των λίγων. 

Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο οδήγησε σε μεγάλες κοινωνικές αδικίες διευρύνοντας τις ανισότητες και απέτυχε παταγωδώς. Συρρίκνωσε την οικονομία κατά 25% του ΑΕΠ και εκτόξευσε την ανεργία προκαλώντας κοινωνικές αντιδράσεις. 

Για να μπορέσουμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα πρέπει να διασφαλιστεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Και εμπιστοσύνη σημαίνει τακτοποιημένα δημόσια οικονομικά αλλά και ισχυρό τραπεζικό σύστημα. Στοχεύουμε σε αναπτυξιακές επενδύσεις από ιδιώτες με στρατηγικό σχέδιο και συντονισμένες ενέργειες. 

Αναγκαία συνθήκη η υλοποίηση της συμφωνίας, αλλά όχι ικανή από μόνη της. Οι κρίσιμοι μήνες είναι οι επόμενοι 20 για να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να βγούμε στις αγορές 

Πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς χρονοτριβή στην πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Η επιτυχής ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης είναι το κλειδί που θα ανοίξει το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.