Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Οι παραλίες μας, αλλάζουν χέρια;

Το ΤΑΙΠΕΔ παρουσιάζει μέσα από την ιστοσελίδα του τις προς πώληση παραλίες Σαρακίνικο και Σίμος μετά την εισφορά τους ως κρατικών ακινήτων.
Συγκεκριμένα στην Ελαφόνησο το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει τα 175 στρέμματα ολόλευκης αμμουδιάς στο Σαρακίνικο και το Σίμο με “Property Code ΑΒΚ 382”!!!

Όπου σε συνδιασμό με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011 (Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΦΕΚ 152 Α) με τη πώληση παραλίου ακινήτου μπορεί να αποκτηθεί από ιδιώτη τον δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια.

Δηλαδή, αν κάποιος αγοράσει την παράκτια αυτή έκταση που περιγράφεται, μπορεί και να διεκδικήσει και να αποκτήσει την αποκλειστική χρήση της παραλίας μπροστά του, χωρίς δικαίωμα χρήσης από κάποιον άλλο για 50 ολόκληρα χρόνια.

Σε αυτά όλα ο Νόμος δεν απαγορεύει τη δυνατότητα να βλέπει όποιος θέλει την παραλία από μακριά και μόνο, καθώς η πρόσβαση δεν θα είναι επιτρεπτή παρά μόνο στους πελάτες τους “επενδυτή”...

Αν σε συνέχεια αυτών δημιουργηθεί και “ιδιωτικό θαλάσσιο πάρκο” αντί για δημόσιο θαλάσσιο πάρκο που να το διαχειρίζεται ο ίδιος ο Δήμος Ελαφονήσου δεν θα μπορούμε ούτε από τη θάλασσα να πλησιάσουμε στις παραλίες μας, όπου μεγαλώσαμε κι όπου από τη χάρη τους αναπτύχθηκε και ευημέρησε ο τόπος μας.


Κρούπης Ηλίας
Εφημερίδα "Η Ελαφόνησος", Αρ.Φύλλου 158.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.