Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Εκλογές 2014 - Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω

Απώλειες μισθών 38% - Απώλειες συντάξεων 45%

Το παραμύθι της «κυβερνητικής σταθερότητας» και η ζοφερή πραγματικότητα των αριθμών. 






Επειδή ένα από τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι η... καραμέλα της «κυβερνητικής σταθερότητας», το περίφημο «ψηφίστε μας για να μην υπάρχουν πολιτικοί και κοινωνικοί τριγμοί», σας υπενθυμίζουμε την ζοφερή πραγματικότητα όπως αποτυπώνεται από τα στοιχεία των επίσημων αρχών.



Πριν φτάσετε στο παραβάν, θυμηθείτε ότι κατά την περίοδο της κρίσης – όλο αυτό το διάστημα που μας «έσωζαν» οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπαδήμος, Στουρνάρας και λοιποί - οι απώλειες των μισθών ξεπέρασαν το -38% και οι απώλειες των συντάξεων το -45%!




Το ποσοστό της φτώχειας έφτασε το 32,3% μόνο για το 2012 και το ποσοστό της ανεργίας εκτοξεύτηκε από το 9,5% το 2009 στο 27,6% το 2012, ενώ ξεπέρασε το 28% μέσα στο 2013.
Αύξηση της ανεργίας κατά 190,5%!



Ακόμα πιο σκληρό είναι το γεγονός ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις «κατάφεραν» να μειώσουν δραματικά και το ποσοστό των επιδοτούμενων ανέργων. Ενώ λοιπόν το 2010 το 40,3% των ανέργων έπαιρνε έστω ένα πενιχρό επίδομα, σήμερα εν έτη 2014 βοήθημα λαμβάνει μόνο το 15% των ανέργων. Μείωση που αγγίζει το -63,7%.



Αυτό πως ακριβώς το χαρακτηρίζουν οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης; Κοινωνική ευαισθησία; Νέα Ελλάδα;
Εάν αυτούς τους αριθμούς, οι κυβερνητικοί βουλευτές και οι υπουργοί τους αποκαλούν «σταθερότητα» τότε μάλλον ο καθένας είναι άξιος της τύχης του.





Όταν το ποσοστό της φτώχειας στην Ελλάδα σκαρφάλωσε και παρουσίασε αύξηση κατά 98,2% μέσα σε δύο χρόνια – από το 2010 μέχρι το 2012 – πόσο περήφανος μπορεί να νιώθει ένας Πρωθυπουργός ή ένας υπουργός Οικονομικών;




Ποια είναι άραγε τα συναισθήματα που νιώθει ένας Πρωθυπουργός όταν 3.795.100 εκ των πολιτών της χώρας του βρίσκονται στο όριο του κοινωνικού αποκλεισμού και της απόλυτης φτώχειας; Ικανοποίηση; Ευφορία; Ψυχική ανάταση;



Για τέσσερα και πλέον χρόνια που η χώρα σέρνεται έρμαιο των κερδοσκόπων της αγοράς και των γυρολόγων της πολιτικής, ο λαός κρατά σφιχτά μέσα στην σκέψη του αυτούς τους αριθμούς.





Τους ζει κάθε μέρα στο πετσί του, όταν ψάχνει να βρει ένα μεροκάματο για να πληρώσει τη δόση της εφορίας, όταν ψάχνει να βρει δανεικά για να μπορέσει να σιτίσει την οικογένεια του. Κοιμάται και ξυπνάει με αυτούς τους αριθμούς και δεν χρειάζεται να βλέπει εφιάλτες στον ύπνο του γιατί τους βλέπει στον... ξύπνιο του.



 όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η κυβέρνηση θα επιδοθεί σε ένα μπαράζ εκφοβισμού της ελληνικής κοινωνίας γύρω από την περίφημη κυβερνητική σταθερότητα.
 θα προτάξει το δίλημμα 

«Ή εμείς ή το χάος», μόνο που ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται...






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.