Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Διαμαρτυρία αστυνομικών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στις 9 το πρωί, προχωρούν οι αστυνομικοί δια των Προέδρων και Γενικών Γραμματέων των σωματείων τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης ΕΛ.ΑΣ.




Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:
"Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του Σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας κλπ», παρά τις αντιδράσεις και τις έντονες επιφυλάξεις που έχουμε διατυπώσει τόσο προς τα πολιτικά κόμματα όσο και προς την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.


Το νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε επί της αρχής, αλλά αποφασίστηκε να παραπεμφθεί προς τούτο σε νέα συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα, αφού προηγηθεί ακρόαση φορέων την προσεχή Πέμπτη 13/2/2014.


Η εξέλιξη αυτή ουδόλως μας ικανοποιεί, αφού η θέση μας ήταν και παραμένει: - η απόσυρση των διατάξεων που αφορούν στην «αναδιοργάνωση της αστυνομίας», - η σύσταση διακομματικής επιτροπής και η εκπόνηση μελέτης με τη συμμετοχή επιστημονικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, ώστε με νηφαλιότητα και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον να προκύψει μια αστυνομία για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Δυστυχώς, το νομοσχέδιο δεν παρέχει καμία εγγύηση ότι λειτουργεί επ' ωφελεία της ελληνικής κοινωνίας και του Έλληνα Αστυνομικού.


Αντιθέτως, περιπλέκει τις λειτουργίες των Υπηρεσιών, επιτείνει την ανησυχία μας και σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν καθοριστικές βελτιώσεις στα στενά χρονικά περιθώρια ενός ή δύο 24ωρων.


Η συρραφή ισχυουσών διατάξεων και νομοθετημάτων που μεταβάλλουν απλά τη διοικητική δομή της ιεραρχίας με κατάργηση του Αρχηγείου, η κατάργηση της υπάρχουσας δομής της Αστυνομικής Διεύθυνσης, η δημιουργία παράλληλων Κλάδων,

 χωρίς ενδιάμεση διοικητική υπαγωγή, η επιφόρτιση με πρόσθετα καθήκοντα όπως των μεταγωγών- των μέτρων τάξης στα δικαστήρια στις αίθουσες συνεδριάσεων, της ανάληψης αρμοδιοτήτων της τέως Δημοτικής Αστυνομίας, το κλείσιμο των αστυνομικών σχολών, η κατάργηση 6.700 θέσεων αστυφυλάκων και από την άλλη η συνέχιση των προσλήψεων εκτός των Πανελληνίων εξετάσεων κλπ, δεν αποτελούν μεταρρύθμιση που να διασφαλίζει το μέλλον μας και να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών.


 Όλα αυτά φυσικά και δεν αποτελούν μεταρρύθμιση αλλά γίνονται υπό την πίεση των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας στο πλαίσιο της συρρίκνωσης των λειτουργιών του κράτους και του δημόσιου τομέα γενικότερα.


Το Υπουργείο, ενώ κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του επί ένα χρόνο, επιζητεί την συγκατάθεσή μας την τελευταία στιγμή, σε μια διαδικασία προσχηματικού διαλόγου και μάλιστα χωρίς να δημοσιοποιεί ούτε τώρα τις αλλαγές που έχει σχεδιάσει για μας, χωρίς εμάς, καθώς επίκειται για την εφαρμογή του νόμου, η έκδοση πλήθους νέων Προεδρικών Διαταγμάτων και Υπουργικών αποφάσεων που αφορούν την υπηρεσιακή, ατομική και οικογενειακή υπόστασή μας.


Κατόπιν τούτων, σας καλούμε:


• Να ενημερώσετε άμεσα τις τοπικές κοινωνίες, τους βουλευτές, τους τοπικούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης και τα προεδρεία μαζικών φορέων για το νομοσχέδιο που λανσάρεται ως «μεταρρύθμιση» του Αστυνομικού Οργανισμού.


• Να «αναδείξετε» την τακτική και τα σχέδια του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
• Να παραστείτε σε ένδειξη διαμαρτυρίας δια των Προέδρων και Γενικών Γραμματέων έξω από τη Βουλή την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 09.00 το πρωί".




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.