Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Πυρ…κατά βούληση

Κουίζ: Ποιοι πουλούν μαγκιές και φούμαρα πριν φύγουν για το Παρίσι και γυρνούν πίσω σαν …βρεγμένες γάτες;

Η απάντηση είναι προφανής. Ωστόσο ας την καταγράψουμε για την ιστορία:

 
 Το κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό των Λάτσηδων, Μπομπολαίων, Τραπεζιτών και άλλων επιφανών εκπροσώπων της ημεδαπής άρχουσας τάξης (Χαρδούβελης, Δένδιας, Βρούτσης, Μητσοτάκης) που πήγαν να συναντήσουν τους υπαλλήλους της τρόικας των τοκογλύφων δανειστών μας. Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι.
*****
Μεγάλη δυσπραγία προβλέπω στις φετινές χειμερινές θεατρικές παραστάσεις. Και κυρίως σ’ αυτές των επιθεωρήσεων. Ο λόγος; Τους πρόλαβε η παράσταση που έδωσε το …«όλον ΠΑΣΟΚ», στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη!
Ήταν παρόντες εκεί και πρωταγωνίστησαν όλοι: Και ο κακός και ο χοντρός και ο άσχημος. Ήταν, όπως λέμε, μια ωραία ατμόσφαιρα. Με διαγκωνισμούς, διαξιφισμούς, κλάκες και εκπληκτικούς υπαρξιακούς διαλόγους και μονολόγους. Ένα δράμα που έβγαζε γέλιο πολύ…

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μη δώσει το παρών και ο («τα πήρα από τη Ζήμενς για να τα δώσω στο κόμμα») Θ. Τσουκάτος. Εκείνον που δεν είδαμε – και λυπηθήκαμε πολύ – ήταν ο έτερος Καπαδόκης, ο Μαντέλης. Τι έγινε; Δεν είναι πια ΠΑΣΟΚ; Έτσι κι αλλιώς και πολλοί άλλοι δεν είναι πια ΠΑΣΟΚ, αλλά έχουν δικαίωμα να πανηγυρίζουν. Έχουν προσφέρει, άλλωστε, τόσα πολλά στο χάλι του τόπου. Ποιος το ξεχνάει;


Υ.Γ.: Δικαιολογημένα απών, βέβαια, ήταν ο Α. Τσοχατζόπουλος. Τώρα τελευταία και μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα αποδράσεων, οι άδειες από τις φυλακές δίνονται με το σταγονόμετρο. Κρίμα…
*****
Τα μάθατε τα νέα; Γερμανικές εταιρείες που εισάγουν πολυτελή αυτοκίνητα στη χώρα μας, φοροδιαφεύγουν συστηματικά, μέσω της υποτιμολόγησης των αυτοκινήτων αυτών και της συνεπαγόμενης αποφυγής του φόρου πολυτελείας και μέρους του ΦΠΑ. Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, μάλιστα, που έχει ερευνήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει ήδη καταλογίσει πρόστιμα ύψους 600 εκατ. ευρώ στις γερμανικές εταιρείες BMW, OPEL και MERCEDES, που δεν έχουν εισπραχτεί ακόμη.


Τι λέτε ρε παιδιά; Απατεώνες και φοροφυγάδες οι Γερμανοί; Λυσσασμένες για παράνομη κερδοσκοπία γερμανικές εταιρείες; Αυτές που προέρχονται από μια χώρα όπου βασιλεύει ο νόμος της «τάξης και της ηθικής»; «Ρε πού πάμε;» που έλεγε και ο αλησμόνητος Αυλωνίτης.

Υ.Γ. Το ότι τα πρόστιμα που καταλογίστηκαν δεν έχουν εισπραχτεί ακόμη, δεν το σχολιάζουμε. Τι το περάσαμε; Τα γερμανικά μονοπώλια δεν είναι κανένας κοινός φορολεηλατημένος Έλληνας πολίτης, που χρωστάει πενταροδεκάρες στην εφορία και τώρα ετοιμάζουν ρύθμιση για να του βγάζουν «στο σφυρί» και το σπίτι στα 2/3 της αντικειμενικής του αξίας και με διαδικασίες εξπρές…
*****
Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια η Ελλάδα θα σημειώσει ανάπτυξη το 2014. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Παρίσι στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, στο περιθώριο των συναντήσεων με εκπροσώπους της τρόικας.


Εντάξει μωρέ, δείξτε λίγη κατανόηση. Στο εξωτερικό ήταν ο άνθρωπος, σε αμερικάνικο δίκτυο μιλούσε, έ να μην πει και καμιά μα$&#ία να περάσει η ώρα;
Πάντως στην ίδια συνέντευξη δήλωσε πως η δέσμευση της Αθήνας να προχωρήσει στις εναπομείνασες 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο έως το τέλος του χρόνου θα τηρηθεί απαρέγκλιτα. Τι απορείτε; «Ανάπτυξη» δίχως απολύσεις γίνεται; Δε γίνεται. Άντε σκίστε τα διπλώματά σας, που μου το παίζετε όλοι και οικονομολόγοι!
*****
Ακόμη μία είδηση που πέρασε, δυστυχώς, «στα ψιλά» και μας άφησε άφωνους. Σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, νόμιμη είναι η απόλυση εργαζομένου απ΄ τον εργοδότη του όταν βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, σε αντίθεση με την απόλυση όταν βρίσκεται σε άδεια διακοπών, που θεωρείται παράνομη.
Δηλαδή τι λέει ουσιαστικά το σεβαστό Ανώτατο Δικαστήριο; 

«Μην τολμήσεις να αρρωστήσεις και να πάρεις αναρρωτική άδεια, γιατί πλέον κινδυνεύεις και με απόλυση κι όχι μόνο απ’ την αρρώστια σου»!


Ομολογούμε πως δεν είμαστε από αυτούς που πιστεύουν πως η Δικαιοσύνη είναι «τυφλή». Ταξική είναι και ταγμένη να περιφρουρεί απόλυτα το δίκιο του ισχυροτέρου. Ωστόσο, τέτοια βαρβαρότητα δεν την περιμέναμε. Και μάλιστα σε μέρες του 2014…
*****
Μετά λύπης μας μαθαίνουμε πως η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ – του ανθρώπου που, όπως θυμάστε, κάποιοι έλπιζαν πως θα σώσει και την Ελλάδα – έπεσε τον Αύγουστο στο 13%, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ. Στοιχείο που σημαίνει ότι είναι ο πλέον αντιδημοφιλής Πρόεδρος στη Γαλλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!


Δεν καταλαβαίνουμε γιατί αγανακτεί ο γαλλικός λαός μαζί του. Μια χαρά οικονομική πολιτική εφαρμόζει κι αυτός. Αντίστοιχη των Σαμαρά – Βενιζέλου. Με μηδενική ανάπτυξη και την ανεργία να ξεπερνά ήδη το 10%. Δεν το ξέρανε ότι ο αφρώδης οίνος και τα μουχλιασμένα τυριά δεν είναι για όλους και δεν είναι και για χόρταση; Αρχοντολαμόγια διαθέτουν κι άλλες χώρες. Τι θα τρων και τι θα πίνουν;

*****
Ανησυχητικά υψηλή ανεργία 23% μέχρι το 2020, προβλέπει το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στην νέα έκθεσή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία, την οικονομία και το Ασφαλιστικό. Σοκαριστικά είναι και τα στοιχεία που αποδεικνύουν μείωση του διαθέσιμου πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών κατά 41 δισ. ευρώ, ενώ η αγοραστική δύναμη είναι χαμηλότερη από εκείνη του 1984.

Και πού να δείτε τι θα γίνει αν περάσει και η ρύθμιση για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. 


Θα βλέπουμε Έλληνα εργαζόμενο, να εργάζεται στη χώρα του, να αμείβεται με συλλογή σύμβαση εργασίας και στην ώρα του και θα νομίζουμε πως είναι εξωγήινος!



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.