Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Η επανάσταση άργησε τρία χρόνια…

Γράφει ο Γιάννης Κριτσαντώνης


Διαβάζω από το δικαστικό ρεπορτάζ:

«Δεν χαράσσουμε οικονομική πολιτική, απλώς εφαρμόζουμε το Σύνταγμα. 


Και αυτό ας το βάλουν καλά κάποιοι στο μυαλό τους», είναι η απάντηση την οποία δίνουν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί στη επίθεση της κυβέρνησης ότι με τις αποφάσεις τους περί αντισυνταγματικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, «χαράσσουν την οικονομική πολιτική της χώρας» (!)

Και για ποια «οικονομική πολιτική» μιλάνε αυτοί που έφεραν τη χώρα σ αυτό το κατάντημα; Για ποια «οικονομική πολιτική» μιλάνε οι Στουρναρομαυραγάνηδες, μαζί με τους Παπανδρεοπαπαδήμους όταν έκαναν φέτες το Σύνταγμα, όταν εξαθλίωσαν μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους, 

όταν προκάλεσαν πάνω από 6000 αυτοκτονίες πολιτών, όταν έβαλαν λουκέτο σε ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις, όταν πήγαν τους φόρους και την ανεργία «στο Θεό», όταν διέλυσαν την Υγεία και την Παιδεία, όταν τα οικονομικά τους σκάνδαλα συνεχίζουν να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, 

 όταν εξευτέλισαν τη Βουλή των Ελλήνων με «πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου» για να περάσουν τα ανομήματά τους (εκτελώντας εντολές της τρόικας και καταλύοντας τη Δημοκρατία), όταν κατάφεραν με αυτή την «οικονομική πολιτική» τους να βγάλουν τους νεοναζί δεύτερο κόμμα και όλα αυτά μέσα σε τρία – τέσσερα χρόνια;


Έρχεται τώρα η Θεία Δίκη ή αλλιώς αν προτιμάτε, η αντίδραση στην κατάλυση του Συντάγματος, στα πρόσωπα έντιμων δικαστικών λειτουργών, που λένε: «Ως εδώ κύριοι»!Λασκαράτος, Σάρπ, Χρυσικός, Ρίζος, Ράϊκου, Παπανδρέου, Γιανναδάκη, Δημόπουλος (που κατηγορεί ευθέως τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών στην περίφημη επιστολή του για συγκάλυψη της διαφθοράς) και τόσοι άλλοι, που δεν έχω πρόχειρα τώρα τα ονόματά τους, εργάζονται νυχθημερόν εναντίον των ανομιών των πολιτικών και των σκανδάλων. Και τι κάνουν οι… ισχνοκυβερνώντες; Δεν παρεμβαίνουν πλέον ευθέως διότι φοβούνται. Βρίσκουν όμως διάφορα προσκόμματα να εμποδίσουν τη δουλειά των δικαστικών: 


Τους «κόβουν» τους βοηθούς, τους βάζουν πλαφόν στα υπεραστικά τηλέφωνα (όταν ψάχνουν λογαριασμούς στην Ελβετία κι αλλού και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα δικά τους κινητά!) έχουν πίσω από το γραφείο τους ντουλάπες με χιλιάδες σελίδες δικογραφιών που χρειάζονται ψάξιμο και μελέτη και δεν μπορούν να δουλέψουν. Στέλνουν όμως όσους μπορούν στον ανακριτή και βγάζουν αντισυνταγματικές τις κατάπτυστες αποφάσεις των πολιτικών.

Θα τα καταφέρουν! Είναι πια η μόνη ελπίδα του ελληνικού λαού. Ακολουθούν κι άλλες αποφάσεις τους περί αντισυνταγματικότητας πράξεων και παράνομων νόμων αυτών των κυβερνώντων.


 Η ειρηνική επανάσταση άρχισε από τη Δικαιοσύνη κι ας άργησε τρία ολόκληρα χρόνια. Ας ψάξει τώρα ο κάθε Στουρνάρας να βρει… ισοδύναμα μέτρα.

Ούτε η στήριξη του «παντοδύναμου» Σόϊμπλε μπορεί να τους βοηθήσει πλέον. Η Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα είναι πιο ισχυροί θεσμοί!
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.