Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΟΑΕΕ-ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΩ ΤΩΝ 4.000.000.000 ΕΥΡΩ


Για πρώτη φορά συντάχθηκε Γνωμοδότηση από έναν έγκριτο Συνταγματολόγο όπως ο κ. Αντώνης Μανιτάκης, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Νομικό κ. Ακρίτα Καϊδατζή  (στους οποίους οφείλουμε όλοι μας ένα τεράστιο ευχαριστώ), για δυο καυτά ζητήματα που αφορούν 750.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Το θέμα του ύψους της εισφοράς που καταβάλουν οι ασφαλισμένοι και το θέμα της μη παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους ασφαλισμένους οφείλουν.

 

Βασική αρχή για όλους τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ παραμένει η επιβίωση του Ταμείου μας μαζί με την δική μας επιβίωση. Επιβίωση του ενός από τους δυο δεν υπάρχει.

 

Τα συμπεράσματα στην 28 σελίδων Γνωμοδότηση είναι συγκλονιστικά και είναι αυτονόητο ότι αφορούν και όλα τα άλλα ομοειδή Ταμεία όπως το ΕΤΑΑ.

 

ΕΙΣΦΟΡΕΣ

 

Όφειλε το Υπουργείο Εργασίας να έχει μειώσει τις εισφορές του ΟΑΕΕ από το 2009 και μετά με δεδομένη την καταρράκωση των εισοδημάτων. Θυμίζουμε ότι οι εισφορές αυξήθηκαν σημαντικά από το 2005 ως το 2009 και έκτοτε παραμένουν σταθερές. Οφείλει ο Υπουργός Εργασίας να μειώσει τις εισφορές και δεν επαφίεται στην καλή του θέληση. Κάθε άλλη πράξη είναι παράνομη.

 

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

 

Είναι απολύτως παράνομη η διακοπή της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που οφείλουν εισφορές. Σήμερα 350.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στερούνται της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω οφειλών. 

 

Πολλοί από αυτούς δαπανούν σημαντικά ποσά για να καλυφθούν ενώ αρκετοί βρίσκονται στην δεινή θέση να μην μπορούν να περιθάλψουν τον εαυτό τους λόγω οικονομικής αδυναμίας. Χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν την υγεία τους να χειροτερεύει επειδή ο ΟΑΕΕ και το Υπουργείο Εργασίας παρανομούν.

 

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΘΕΣΗ ΑΜΕΣΩΣ

 

Είναι αυτονόητο ότι η μαζική προσφυγή των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και η πιθανή δικαίωσή τους θα δημιουργήσει μια τεράστια τρύπα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στον ΟΑΕΕ. 

 

 

Το υπολογιζόμενο ποσό των 4.000.000.000€ αφορά οφειλές στους 350.000 ασφαλισμένους που δεν λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά μέσο όρο δυο χρόνια (ανά έτος μέσος όρος περίπου 1000€ χρέωση) καθώς επίσης και τις διαφορές που θα προκύψουν για 750.000 ασφαλισμένους από το 2009 έως σήμερα για την παράνομη διατήρηση των εισφορών στα ίδια επίπεδα και την μη μείωση αυτών.

 

 

Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει αμέσως να αλλάξει θέση και να συμφωνήσει αμοιβαία επωφελείς λύσεις για το Ταμείο και τους ασφαλισμένους. Οι θέσεις των φορέων είναι εκπεφρασμένες και βρίσκονται σε κοινή γραμμή.

 

Άμεσα δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ θα προσφύγουν μαζικά στα Διοικητικά Δικαστήρια απαιτώντας την επιστροφή των εισφορών που αδίκως κατέβαλαν, την αφαίρεση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν τους παρείχε ο ΟΑΕΕ, την μείωση των εξωφρενικών επιτοκίων που μας έχει χρεώσει ο ΟΑΕΕ, την αποζημίωση για κάθε επιβάρυνση της υγείας τους που προκλήθηκε με υπαιτιότητα του ΟΑΕΕ (από την μη παροχή ΙΦ περίθαλψης σε όσους οφείλουν), την αποζημίωση για τον θάνατο ασφαλισμένων που οφείλετο στην μη παροχή ΙΦ περίθαλψης.

 

 

Με τα νέα δεδομένα και την πλήρη νομική τεκμηρίωση της παρανομίας του ΟΑΕΕ τα ποινικά δικαστήρια εναντίον των ασφαλισμένων θα αδυνατίσουν σημαντικά (λόγω λανθασμένης χρέωσης) και κυρίως τα σχεδιαζόμενα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης θα δυσκολευτούν πολύ να εφαρμοστούν (σοβαροί λόγοι για στήριξη ανακοπής).

 

 

Στόχος κανενός φυσικά δεν είναι η κατάρρευση του Ταμείου μας. Αλλά για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός πρέπει ο Υπουργός Εργασίας και η Τρόικα να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να παράνομους με τόσο βάναυσο τρόπο εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.

 

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ

 

Η παρούσα Γνωμοδότηση ετοιμάστηκε από τον Ομότιμο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ κ. Αντώνη Μανιτάκη και τον συνεργάτη του, Λέκτορα Νομικής του ΑΠΘ κ. Καϊδατζή Ακρίτα, στους οποίους οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ. 

 

 Όχι μόνο για την άριστη επιστημονική εργασία που προσέφεραν (αναμενόμενο άλλωστε) αλλά κυρίως λόγω της συμπάθειας με την οποία αγκάλιασαν το συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

 

Η παρούσα Γνωμοδότηση ετοιμάστηκε στα πλαίσια της προσπάθειας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ-Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ‘ΈΝΩΣΗ, μια προσπάθεια συντονισμού των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ για να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα στην σχέση τους με το Ταμείο.

 

Η παρούσα Γνωμοδότηση χρηματοδοτήθηκε από τους εξής συναδέλφους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ:

 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝ


ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

ΚΩΣΤΑΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ


ΒΑΡΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης


Β.Δ.

Μ.Α.


ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΜΑΖΗΣ ΦΑΝΗΣ


ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΝΑ


ΓΑΛΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΜΑΤΖΑΡΗΣ Γιώργος


ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ


ΓΚΑΡΑΒΕΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ


ΓΡΑΤΣΑΝΗ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΜΟΥΛΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ


Δ.Α.

ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ ΟΘΩΝ


ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

ΜΠΑΚΛΕΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


ΔΗΜΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΠΑΜΠΑΚΑΡΗΣ Παναγιώτης


ΔΙΑΡΕΜΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΠΙΛΕΤΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ


ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΜΠΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ


ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ

ΜΠΟΥΓΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


ΔΡΑΓΩΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΝΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ


ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ


ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗΣ Γιώργος

ΝΤΑΒΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ


ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΕΝΙΣ

ΞΥΔΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ


ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΤΖΕΝΗ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ


ΚΕΦΑΛΑ ΦΑΝΟΥΛΑ

ΠΑΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΕΡΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

 

 

ΠΛΥΤΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΡΑΠΑΒΕΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΠΡΕΖΑΛΗ ΑΡΧΟΝΤΩ

ΡΕΣΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΡΟΚΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΙΑΠΑΖΟΣ ΘΑΝΟΣ

ΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΣΟΦΙ ΚΙΡΟ

ΣΠΑΓΑΚΟΣ Παναγιώτης

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΡΗΣ

ΣΥΡΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΤΖΕΠΑΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΤΖΟΠΑΝΟΓΛΟΥ ΕΥΑ

ΤΙΜΟΛΟΓΟΣ Δ

ΤΣΕΚΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

ΤΣΕΛΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΤΣΩΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΦΛΩΡΑ ΣΤΕΛΛΑ

ΦΛΩΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΨΑΡΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

 Β.Γ.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

 

http://www.scribd.com/doc/207304083/%CE%93%CE%9D%CE%A9%CE%9C%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%9F%CE%91%CE%95%CE%95-%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%A4%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3-%CE%9A%CE%91%CE%99%CE%94%CE%91%CE%A4%CE%96%CE%97%CE%A3

 

Με εκτίμηση

 

Φλωράς Γιώργος

Μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Συντονιστής της προσπάθειας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ-Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ‘ΈΝΩΣΗ

 

oaee1.blogspot.gr  email:george.floras@floras.gr

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.