Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Φως στο… λούκι.

Ο ρουφιάνος έκανε το χρέος του και αποθανάτισε αυτά που έγιναν πριν από την κοινή συνέντευξη του “ζεύγους”.  Στην εποχή της κωλοτούμπας και του ‘άλλο είπα και άλλο εννοούσα’, οι λέξεις φως και τούνελ πιθανόν να έχουν άλλη πρακτική διάσταση ή έννοια.

 
Σύμφωνα με τον κο Σαμαρά και τη κα Μέρκελ, η πορεία της χώρας μας είναι σταθερή προς την ανάκαμψη και απλά θα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες μέχρι να ανακάμψουμε εντελώς.
Οπότε μπαίνει το ερώτημα, τους πιστεύεις ή όχι; Εδώ σας θέλω…


Όταν ένας άνθρωπος “πνίγεται”, προσπαθεί να πιαστεί απ’ όπου μπορεί για να ζήσει. Οι ηγέτες των ηγετών και οι ηγέτες των κρατών, γνωρίζουν καλά αυτό το παιχνίδι τη ψυχολογίας.


 Αφού σε έχουν φτάσει στο σημείο να “πνίγεσαι”, με ένα απλό ή σύνθετο ψέμα τους σε κάνουν -έστω και προσωρινά- να αναθαρρείς και να ελπίζεις. Μπορεί μέσα σου να αισθάνεσαι ότι σε κοροϊδεύουν, η ανάγκη όμως της επιβίωσης είναι τις περισσότερες φορές πιο ισχυρή και κάνεις το ψέμα τους, αλήθεια σου.


Για τους πλούσιους, η ύπαρξη της φαβέλας ως νέα κοινωνική τάξη, δε θα τους κάτσει και άσχημα από τη στιγμή που κάποιοι θα δουλεύουν για αυτούς, σχεδόν τζάμπα. Κάπως έτσι βλέπει την ανάπτυξη και ο Σαμαράς. 


Με τη λογική του, αντί για ένα ποτήρι γάλα θα πίνεις μια κουταλιά της σούπας, κρέας μια φορά το μήνα και βλέπουμε, αντί για ΔΕΗ θα έχουμε κεριά, και αντί για φάρμακα θα κάνεις τον σταυρό σου, “σίγουρα” στον οικογενειακό προϋπολογισμό θα έχεις και πρωτογενές πλεόνασμα που είναι και της μόδας.


Πολλοί άνθρωποι όταν βλέπουν τις δυσκολίες που περνάνε άλλοι συνάνθρωποι τους, κάνουν και χωρίς να το θέλουν την εξής σκέψη «ευτυχώς εγώ ή εμείς, είμαστε καλύτερα». Χαλαρώνουν, αφήνουν τη κυβέρνηση να κάνει το “έργο” της και εντάξει… πάμε παρακάτω. 

Έχει ο καιρός γυρίσματα…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.