Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΠΑΣ ΚΙ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΝΕΙΡΟ?

Αυτές τις μέρες όπου παίζεται πως το είπαμε?.. 

η χρυσαυγειάδα, εδώ μέσα στο διαδίκτυο υπάρχει ένα καταπληκτικό φαινόμενο. 


Καταλαβαίνουμε επί τέλους γιατί δεν υπάρχει κόσμος έξω να ξεσηκωθεί. Γιατί οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται να φωνάξουν αλλά να σχολιάσουν!!! Η κοινωνική δικτύωση, η ενασχόληση με φατσοβιβλία, τρία πουλάκια κάθονται και σελίδες που "έχει ανάψει η συζήτηση"  είναι το κύριο μέλημα απ΄οτι φαίνεται της νέας γενιάς πολιτών. Των καλωδιωμένων ανθρώπων. Με τη χρυσαυγειάδα το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις πραγματικά γελοιότητας. Ολοι μετράνε πόσο μεγάλο τον έχουν τον αντιφασισμό. Την ώρα που αντιτρομοκρατική ψάχνει για ευρήματα που να ενοχοποιήσουν τη ΧΑ, οι καλωδιωμένοι πολίτες ψάχνουν για κείμενα και σχόλια που να τους ενθουσιάσουν ή να τους τσαντίσουν ανάλογα με το τι καπνό φουμάρουν. Και ναι ο Ράσελ είπε το περίφημο "πως το μεγάλο πρόβλημα σ΄αυτό το κόσμο είναι πως οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι γεμάτοι ανασφάλειες" αλλά αυτό συμβαίνει αλλού.Εμείς εδώ δεν έχουμε ούτε αυτοπεποίθηση, ούτε ανασφάλειες. Εχουμε τη σιγουριά της "ενημέρωσης" Μόλις το χαζοκούτι σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες της συμφοράς αποφασίσει ποιο θα είναι το "καυτό θέμα" ανοίγει το πορτάκι σ΄ενα δρόμο και βουρ όλοι να στριγμώνονται να μπουν χωρίς καν να ψυλιαστούν όπως στις ταινίες τρόμου, καλά αυτή η πόρτα ήταν σφραγισμένη, μήπως δεν πρέπει να μπω? 


Μήπως περιμένει από πίσω κάποιος χασάπης να μου πάρει το κεφάλι?


Λοιπόν εγώ δεν μπαίνω. Χρυσαυγειάδα τέλος. Ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει. Αυτό το καραγκοζιλίκι που συμβαίνει να το χαίρεστε. Ενθουσιαστείτε, τσαντιστείτε, βγάλτε συμπεράσματα με αυτοπεποίθηση, περιμένετε να ακούσετε τι λένε οι πολλοί για να κολλήσετε μαζί τους οι έχοντες ανασφάλεια. 
Βρείτε που κρύβεται ο φασίστας, που κρύβεται ο επαναστάτης, που κρύβεται ο δημοκράτης, που είναι ο πατριώτης, που είναι αριστερός ή ο δεξιός ψάλτης.

 Κάντε την επανάστασης με like ή διαγραφές ανάλογα. 


Προσέξτε μην σχολιάζετε σε σαιτ που δεν πρέπει και μην αφήσετε απέξω τα σαιτ που είναι "δικά σας" Προσέξτε πως θα σας χαρακτηρίσουν γιατί είναι σημαντικό.Επειδή όλα τα μάτια είναι στραμμένα επάνω μας και είμαστε γενικώς χαρακτηρισμένοι σαν μ@λάκες ή απλά χάνοι που τα χάβουν όλα, ψάξτε μεταξύ σας να βρείτε τη χαμένη αυτοπεποίθηση. Σου έκανε like ο Μήτσος, που του έχει κάνει like η Πόπη που της έχει κάνει like ο Παναγιώτης που είναι πρωτοξάδελφος της Μαίρης που είναι φίλη με το Μηνά, που είναι καρατσεκαρισμένο πως είναι μέγας επαναστάτης. Κι αφού το μπουζούκι είναι όργανο και ο χωροφύλακας επίσης τότε σίγουρα ο χωροφύλακας είναι μπουζούκι!Στο τέλος αυτού του δρόμου το μόνο σίγουρο είναι πως θα αποδειχτεί πως ο τόπος είναι γεμάτος από μπουζούκια. Που παίζουν με στημένες παρτιτούρες. 


Για ένα ζειμπέκικο όχι της Ευδοκίας αλλά της κουτσής Μαρίας. 


Προσωπικά θα προσπαθήσω να ανακαλύψω τις ειδήσεις που απορρίφθηκαν από τα δελτία όλες αυτές τις μέρες. Εκείνες τις ειδήσεις που λογοκρίθηκαν από τους διευθυντές παραγωγής της σαπουνόπερας. Την ορθάνοιχτη πόρτα από την άλλη μεριά που δεν ενδιαφέρεται κανείς πλέον να δει τι υπάρχει. ]
Στο μεγάλο ντέρμπυ δεν υπάρχουν πια θέσεις ούτε για ορθίους. Είναι όλα ξεπουλημένα. Θα ψάξω κανένα αγώνα του ερασιτεχνικού. Θα έχει ελπίζω λίγη ησυχία κι ενθουσιώδεις παίκτες που παίζουν για το κέφι τους, χωρίς βουβουζέλες και στημένα συνθήματα.

Και με όλο αυτό το κείμενο τι συμπεράσμα έβγαλες? Είμαι μ΄αυτούς ή μ΄εκείνους. Πούντο πούντο το δαχτυλίδι. Ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις. 


 


 Συνηθης Υποπτος


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.