Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Τρόμος στα ορφανά της Μέρκελ



Πέφτει η Μέρκελ και αφήνει ορφανά στην Ελλάδα (Τσίπρας, Κοτζιάς). Σε πολύ δύσκολη θέση έχει βρεθεί η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ μετά την παραίτηση υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ και ηγέτης της  Χρ  εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής της Καγκελάριου.


Παύει να...
θεωρείται δεδηλωμένη η στήριξη του κόμματος της  Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) της Βαυαρίας στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ΑΜέρκελ.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ ανακοίνωσε την απόφασή του κατά την διάρκεια κομματικής συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών στο Μόναχο, η οποία παρατάθηκε μέχρι αργά το βράδυ μετά από την διάψευση της Πολωνίας, Ουγγαρίας και Τσεχίας ότι δέχθηκαν το σχέδιο της Α.Μέρκελ για «ξεφόρτωμα» των λαθρομεταναστών!

Ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών είναι δυσαρεστημένος από τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, τα οποία δεν θεωρεί ισοδύναμα με συνοριακούς ελέγχους και επαναπροωθήσεις.

Ο Ζεεχόφερ δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της CSU, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ότι η χθεσινοβραδινή συνάντηση με την Καγκελάριο δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ τόνισε ότι δεν θεωρεί το προϊόν της διαπραγμάτευσης της Μέρκελ με τους Ευρωπαίους εταίρους ισοδύναμο με τις δικές του προτάσεις για συνοριακούς ελέγχους και επαναπροωθήσεις.

Ο Ζεεχόφερ περιέγραψε το σχέδιο της Μέρκελ ως «ανεπαρκές» και υποστήριξε ότι οι προτάσεις της δεν αποτελούν λύση, ενώ «οδηγούν σε περισσότερη και όχι λιγότερη μετανάστευση».

Ερχεται το τέλος του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο;

Σε περίπτωση αποχώρησης των Χριστιανοκοινωνιστών από τη συγκυβέρνηση απομένουν σε Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες 353 έδρες στην γερμανική βουλή.

Για την πλειοψηφία απαιτούνται ωστόσο δύο περισσότερες, δηλαδή 355.

Ποιες επιλογές υπάρχουν: Νέες εκλογές, κυβέρνηση μειοψηφίας ή νέες διαπραγματεύσεις για συγκυβέρνηση είτε με τους Πρασίνους, είτε με τους Φιλελευθέρους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.