Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Κυβερνητική πηγή: Οι Τούρκοι ήθελαν να βουλιάξουν το ελληνικό πλοίο στα Ίμια


«Ήταν μια εν ψυχρώ προσπάθεια των Τούρκων να βουλιάξουν το ελληνικό πλοίο.
 Δεν ήταν μια απλή παρενόχληση ή παρεμπόδιση του πλοίου του Λιμενικού που περιπολούσε στα Ίμια σαν το επεισόδιο με την κανονιοφόρο Νικηφόρος» αποκαλύπτει ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι τα δύο πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής είχαν...
στήσει καρτέρι στο πλοίο του Λιμενικού με τον κωδικό «090», ένα πλοίο που θεωρείται η ναυαρχίδα του Λιμενικού Σώματος, καθώς αποκτήθηκε πριν από δύο χρόνια και θεωρείται μια ναυτική μονάδα υψηλών δυνατοτήτων.

Η αποκάλυψη ότι δύο πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής, με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε πλοία μεγαλύτερα των κανονιοφόρων που διαθέτει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, προσπάθησαν να κόψουν στη μέση το πλοίο «090» του Λιμενικού Σώματος έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Αθήνα για τις πραγματικές προθέσεις της τουρκικής πλευράς στα Ίμια.

«Αν δεν έκανα ελιγμό θα με βούλιαζαν» φέρεται να είπε κατά πληροφορίες ο κυβερνήτης του πλοίου του Λιμενικού. 
«Χρειάζεται ψυχραιμία» σημείωσε αρμόδια κυβερνητική πηγή, και τόνισε ότι τα πλοία του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού είναι εκεί και δεν εγκαταλείπουν τη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Η επισήμανση ότι το επεισόδιο που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας δεν μπορεί να θεωρηθεί απλώς μια προσπάθεια παρενόχλησης του ελληνικού πλοίου αλλά είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν την ελληνική πλευρά να διαμαρτύρεται για προσπάθεια των Τούρκων να εμβολίσουν και να βουλιάξουν το πλοίο του Λιμενικού, αποκαλύπτει την ποιοτική αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή των Ιμίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.