Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»





Τι άλλο θα ζήσουμε στη χώρα αυτή. Ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα κάνει διαρροές με τις οποίες θα λέει ότι ο Τσίπρας «συμβούλευσε» τον Μάρτιν Σουλτς να συνασπιστεί με την Άγκελα Μέρκελ για να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση στη Γερμανία, δεν το περιμέναμε.

Κι αν δεν είναι μια ακόμη παπάτζα του Καρτερού, μια έκρηξη μεγαλομανίας του πρωθυπουργού, αν δεν είναι απλά τρολάρισμα στην κακιά Μέρκελ, τότε έχουμε χάσει τη μπάλα.
Να συμβουλεύει ο Τσίπρας τους Γερμανούς σοσιαλιστές να πάρουν πίσω την υπόσχεσή τους για μη συμμετοχή σε κυβέρνηση συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες, αυτό μας ξεπερνά.
Υπό άλλες συνθήκες, ένας άλλος Τσίπρας θα ήθελε να διαλυθεί η Γερμανία. Τι την νοιάζει την αριστερά στην Ελλάδα τι θα κάνουν οι Γερμαναράδες που μας έχουν διαλύσει κιόλας;
Προφανώς  νοιάζεται για τις γερμανικές εξελίξεις διότι αστάθεια στη Γερμανία σημαίνει ότι πάει περίπατο η τρίτη αξιολόγηση, πάει περίπατο και η λύση για το χρέος. Και που θα ξαναβρεί τέτοια «θεία» σαν την Άγκελα να λέει τα παράπονά του και να την ικετεύει για λίγα ψίχουλα αγάπης;
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι πράγματι ο Αλέξης ως μεγάλος ηγέτης που είναι μπορεί να δίνει συμβουλές στους σοσιαλιστές να συμμαχήσουν με τους κακούς δεξιούς της Μέρκελ. Ας πούμε ότι δεν έχει καμιά αριστερή συνείδηση και ξεπουλιέται για να παραμείνει στην εξουσία.
Κι ας κάνουμε μια προβολή στα ελληνικά πράγματα, στις πολιτικές εξελίξεις που θα προκύψουν από τις επόμενες ή από τις μεθεπόμενες εκλογές. 
Τι θα συμβούλευε λοιπόν ο Αλέξης τον… Τσίπρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρεύσει και είναι δεύτερο κόμμα; Θα τον συμβούλευε να συγκυβερνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον… Άδωνι; Θα βλέπαμε δηλαδή στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο τον Νίκο Φίλη και τον Σκουρλέτη με τον Βορίδη και την Άννα Μισέλ; Θα είχε πλάκα είναι η αλήθεια, αλλά το ερώτημα είναι άλλο;
Ο πρωθυπουργός του πολιτικού σθένους ή κωλοτούμπας όπως ξέρει ο κόσμος όλος τι θα έκανε στο ενδεχόμενο αυτό;
Θα προτιμούσε να πετροβολά την κυβέρνηση από τα πεζοδρόμια των Εξαρχείων, όπως έκανε και πριν το 2015 ή θα βάλει την ουρά στα σκέλια και θα υποταχθεί στην «κακιά» δεξιά που τώρα βρίζει με το χειρότερο τρόπο; Εκτός κι αν ισχύει αυτό που λένε «να καεί το σπίτι του γείτονα, οι φλόγες να μη φτάσουν στο δικό μας».
Είναι πολύ εύκολο να δίνεις εκ του ασφαλούς συμβουλές στον Σουλτς αλλά τι θα έκανε εσύ σε μια παρόμοια περίπτωση;
Κι ας σκεφτούμε ότι πάμε σε δεύτερες εκλογές με αναλογικότερο σύστημα και κανείς δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αγκαλιάσει το πρώτο κόμμα που θα είναι σίγουρα η ΝΔ; Και πώς θα κυβερνήσουν αυτοί όταν όχι προγραμματική συμφωνία δεν μπορούν να γράψουν αλλά ούτε τρία νούμερα στο λόττο δεν μπορούν να δώσουν από κοινού;
Οι Γερμανοί, και ειδικά οι σοσιαλιστές, έχουν κουλτούρα συνεργασιών και σίγουρα δεν είναι οι προστάτες των… Γερμανών μπαχαλάκηδων και πάσης φύσεως διαμαρτυρόμενων. 
Οι Τσιπραίοι όμως τι είναι και τι θα κάνουν;
Θα έχει πολύ πλάκα να δούμε τον Τσίπρα να επιβεβαιώνει το ρητό «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.