Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Συζήτηση για Σαουδική Αραβία: Ώδινεν όρος, έτεκεν μυν





Πραγματικά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έγινε η συζήτηση στη Βουλή. Τσακώνονταν μεταξύ τους, έκαναν «αποκαλύψεις», κράδαιναν χαρτιά, εκβίαζαν, απειλούσαν και τελικά όπως γίνεται συνήθως «ώδινεν όρος, έτεκεν μυν».

Δεν έπρεπε καν να ασχοληθούμε επί ώρες με το τι θα πουν όλοι αυτοί που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Άλλωστε, το μόνο που είδαμε ήταν δημοσιεύματα σε sites και εφημερίδες τα οποία κανείς δεν διάβασε, εκτός από αυτούς που δεν έχουν τι άλλο να κάνουν.
Είναι φανερό ότι ο Τσίπρας εκβιάστηκε για να πάει στη Βουλή και να στηρίξει τον Καμμένο. Και στο κάτω – κάτω καλά έκανε. Είναι τόσο ταιριαστός ένας ακροδεξιός, ψεκασμένος και διψασμένος για την εξουσία με έναν αριστερό, μπάχαλο σε όλα τα επίπεδα, αμόρφωτο και αδίστακτο.
Είναι επίσης φανερό το γεγονός ότι ποτέ δεν θα μάθουμε τι ακριβώς έγινε με αυτή την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία. Αν ο Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων ή πληρεξούσιος, αν υπάρχουν μίζες, αν κάποιοι ήθελαν να τα πάρουν για πώληση κι όχι για αγορά όπλων, δεν θα το μάθουμε ποτέ. 
Και δεν πρόκειται να δούμε και καμιά παραίτηση, το αυτονόητο καθήκον δηλαδή δημοκρατικών βουλευτών. Ούτε θα δούμε αποπομπές διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια καραμπινάτη περίπτωση πολιτικού εκβιασμού. Ήτοι, «με διώχνεις από το Πεντάγωνο, σε πετάω έξω από το Μαξίμου».
Ο λόγος για τέτοιες υποθέσεις ανήκει στη Δικαιοσύνη, αν και η αναζήτηση και απόδοση ευθυνών δεν είναι και το καλύτερο… σπορ στην Ελλάδα.
Η μόνη λύση, κι αν έχει τα κότσια ο Τσίπρας και ο Καμμένος, είναι να πάμε εδώ και τώρα σε εκλογές. Άλλωστε συμφέρει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Η οικονομία «πετάει» όπως μας λένε, οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους και πανηγυρίζουν για την Βλακ Friday, μέρισμα δίνεται σε εκατομμύρια πολίτες, προσλήψεις γίνονται, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει κλείσει η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ.
 Ούτε τα μέτρα που αποφασίστηκαν τον Μάιο έχουν υλοποιηθεί, ούτε η αξιολόγηση έκλεισε με νέα μέτρα, η αντιπολίτευση δεν είναι και στα καλύτερά της, οπότε καλύτερη συγκυρία για εκλογές δεν υπάρχει. 
Ας τις κάνουμε πριν τα Χριστούγεννα κι αν δεν προλαβαίνουμε ας τις κάνουμε στα τέλη Ιανουαρίου να τελειώνουμε με όλα αυτά. Ας αποφασίσει ο λαός αν ο Τσίπρας και ο Καμμένος είναι λαμόγια, ας αποφασίσει ο κόσμος αν η κυβέρνηση κατέστρεψε τη χώρα, ει αν υπάρχουν σκάνδαλα, μίζες, ας αποφασίσδιαπλοκή, ανοησία ή ό,τι άλλο.
Ας αφήσουμε τις πολιτικές σκιαμαχίες, ας αφήσουμε τους μεσάζοντες και τις μίζες να τα βρουν οι δικαστές. Έχουν κοχόνες στο Μαξίμου να πάνε σε κάλπες και εκεί να καταλάβουμε αν τελικά έχει και ο κόσμος καταλάβει τι συμβαίνει με την κυβέρνηση της αριστεράς; Είναι το μοναδικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.