Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

«Πετάει» η κυβέρνηση...

 
Δεν χρειαζόταν αυτή τη φορά ένα γκάλοπ που θα δείχνει την επιρροή των κομμάτων στην κοινωνία.
Μόνο ένα ευρωβαρόμετρο δείχνει τις…
επιτυχίες που καταγράφει η κυβέρνηση των… κατσαπλιάδων. Αν το Μαξίμου δεν «ακυρώνει» και τις έρευνες που γίνονται ευρωπαϊκά τότε τους ενημερώνουμε πώς:

·Η συντριπτική πλειονότητα (το 98% από 97% το φθινόπωρο του 2016) χαρακτηρίζει «κακή» την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη χώρα, όταν στην Ε.Ε. των 28, το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 51%, μειωμένο κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.


Πάνω από το 62% των Ελλήνων εκτιμά ότι το επόμενο 12μηνο θα είναι χειρότερο για την ελληνική οικονομία, ενώ το 30% προβλέπει ότι η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση θα παραμείνει αμετάβλητη.

·Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για την κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα, με το 61% να θεωρεί ότι θα επιδεινωθεί και το 80% να μην βλέπει καμία βελτίωση στην προσωπική του εργασιακή κατάσταση (το 58% δηλώνει ότι παραμένει ίδια και το 22% ότι θα χειροτερεύσει).

·Σε προσωπικό επίπεδο, το 69% των ερωτώμενων δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι κακή (στο 27% ο ευρωπαϊκός μέσος όρος), και το 49% δηλώνει το ίδιο για την εργασιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται (έναντι 22% πανευρωπαϊκά).

·Στην ερώτηση, δε, για την εμπιστοσύνη που έχουν οι Έλληνες στην κυβέρνηση, οι αρνητικές απαντήσεις φτάνουν το 88% με μόλις 11% να απαντά ότι τείνει να εμπιστευτεί την κυβέρνηση.

·Παρόμοια έλλειψη εμπιστοσύνης υπάρχει και για το κοινοβούλιο με το 86% να δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τη Βουλή.

Προσέξτε. Εννέα στους δέκα Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα και το παρεάκι του ενώ για την οικονομική κατάσταση, έτσι όπως μας κατάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν τους στέλνουμε το ταχύτερο στον αγύριστο. Γιατί δεν τους πιέζουμε να παραιτηθούν, να κάνουν τη μοναδική έντιμη πράξη που τους απέμεινε;

Πρέπει ο λαός να ξυπνήσει, πρέπει ο κόσμος να κινητοποιηθεί. Δεν μπορεί να κάνουν αίτηση για το… survivor 150 χιλιάδες Έλληνες και να μην κινητοποιούνται καθημερινά άλλοι τόσοι για να διώξουν αυτήν την εγκληματική κυβέρνηση.



ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.