Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

ΤτΕ: Κατέρρευσε ο πλούτος των νοικοκυριών...

Η οικονομική κρίση μείωσε τον καθαρό χρηματοοικονομικό πλούτο των ελληνικών νοικοκυριών κατά 37,5% αλλάζοντας τα πρότυπα συμπεριφοράς αναφορικά με την αποταμίευση και...
την κατανάλωση των Ελλήνων, όπως καταγράφει έρευνα της ΤτΕ.

Η έρευνα που υπογράφεται από τις Κωνσταντίνα Μάνου και Ευαγγελία Παπαπέτρου με τίτλο «Η οικονομική συμπεριφορά των νοικοκυριών στην Ελλάδα: 

Πρόσφατες εξελίξεις και προοπτικές» επιχειρεί να καταδείξει τις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον χαρτοφυλάκιο των ελληνικών νοικοκυριών, τα εισοδήματα τους κοκ επιχειρώντας παράλληλα να ρίξει φως στη νέα τάση που έχει διαμορφωθεί.


Όπως σημειώνει η έρευνα κατά την επιδείνωση της κρίσης, παρατηρείται αποστροφή προς τον κίνδυνο και αναδιάταξη του χαρτοφυλακίου των νοικοκυριών, με προτίμηση για τις πιο άμεσα ρευστοποιήσιμες μορφές χρηματοοικονομικού πλούτου, όπως οι καταθέσεις, ενώ το μερίδιο σε μετοχές, χρεόγραφα και αμοιβαία κεφάλαια μειώθηκε σημαντικά...


ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.