Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Λαϊκή Ενότητα και ΚΚΕ βλέπουν απόλυτο έλεγχο των ΗΠΑ, πίσω από τη παραίτηση Κοτζιά

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη για τις πολιτικές εξελίξεις: «Η παραίτηση του Ν. Κοτζιά δεν σχετίζεται μόνο με τις τελευταίες αντιπαραθέσεις του με τον Π. Καμμένο και όσα συνέβησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Αυτή η παραίτηση έρχεται πρώτα απ’ όλα να επιβεβαιώσει και να αναδείξει την βαθιά και ανεπίστρεπτη, διαλυτική και αποσυνθετική κρίση της κυβέρνησης, η οποία είναι στην ουσία κρίση της πολιτικής της. 

Η παραίτηση του Ν. Κοτζιά, όσο και αν ίδιος επικαλείται λόγους ευθιξίας, κατά βάθος εκφράζει το πλήρες αδιέξοδο της εξωτερικής πολιτικής που μαζί με τον Αλ. Τσίπρα εφάρμοσε και ειδικότερα το αδιέξοδο, το ναυάγιο και το φιάσκο της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Είναι αδιανόητο η χώρα να διευθύνεται από τον Αμερικανό σταθμάρχη στην Αθήνα Geoffrey Pyatt και να πορεύεται ως η Ουκρανία των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης, ούτε ΗΠΑ ούτε Γερμανία ούτε Γερμανοαμερικανοκρατία. Η Ελλάδα χρειάζεται δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία.»

Σε σχόλιο για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών δεν αποτελεί μόνο απόδειξη ότι για τον κ. Τσίπρα ισχύει το "νυν υπέρ πάντων ο Καμμένος", αλλά πιθανότατα αναδεικνύει και τις επιμέρους επιδιώξεις και αντιθέσεις για το πώς η κυβέρνηση θα υπηρετήσει καλύτερα τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή. Γι’ αυτόν το λόγο μόνο τυχαίο ίσως δεν είναι ότι αυτή η παραίτηση ήρθε μετά το ταξίδι του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ.

Οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν συνέχιση και αναβάθμιση της προσήλωσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην ευρωατλαντική εξωτερική πολιτική, που υπήρξε άλλωστε κοινός στρατηγικός στόχος των Τσίπρα - Καμμένου - Κοτζιά όλα αυτά τα χρόνια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.