Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Το “μπριζολάκι”.

Εγένετο λοιπόν ο πρώτος επίσημος ανασχηματισμός και της Αριστερής κυβέρνησης. Ωραία!
Ναι, και; Μηδέν συν μηδέν επί μηδέν δια μηδέν…


Όπως ακριβώς περίμενα να είναι ο Σύριζα ως κυβέρνηση, μία από τα ίδια και χειρότερα είναι και ο ανασχηματισμός που έκανε ο Αλέξης μας.
Ένα κυβερνητικό σχήμα πολύ αναλώσιμο και συμφεροντολογικά αλλαγμένο, μπας και κρατηθεί λίγο από δω και λίγο από κει. Είναι μεγάλη η κατρακύλα, βλέπεις…  Και ο πνιγμένος, στην προκειμένη περίπτωση, από το βόλεμα πιάνεται, μη και χαθούν οι καρέκλες της εξουσίας.
Αυτά τα περί διαφορετικών ιδεολογιών της Αριστεράς σε σχέση με τους άλλους, που λέγονται, πρακτικά και επί της ουσίας είναι ένας μεταλλαγμένος “πασατέμπος” προς μαζική  κατανάλωση.
Έτσι και κάτσεις σε βουλευτική ή –χειρότερα– σε υπουργική καρέκλα, ξεχνάς σχεδόν αμέσως τι έλεγες πριν. Ένα τέτοιο παράδειγμα μέσα από τα πολλά είναι και η νέα υπουργός Εργασίας.
Έβαλε λοιπόν ο κος Τσίπρας την κα Έφη Αχτσιόγλου για να φυλάξει ταμπούρι στις ορέξεις των Τροϊκανών στα εργασιακά θέματα. Η αλήθεια είναι πως είναι δυναμική, και την έβαλε γιατί έλεγε κάποτε:
«Οι ομαδικές απολύσεις, η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η μετακίνηση και το κλείσιμο των επιχειρήσεων από τη μια νύχτα στην άλλη δεν είναι το δίκαιο. 
Αυτά είναι οι νόμοι τους, αλλά δεν είναι το δίκαιο. Το δίκαιο το φτιάχνουν οι λαοί, δεν το φτιάχνουν οι τεχνοκράτες της τρόικα. Τόσο καιρό συνέβαινε αυτό γιατί ήμασταν σκυφτοί. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το κεφάλι. Αν σηκώσουμε το κεφάλι, αυτοί θα είναι σκυφτοί.»
Άρα, τώρα θα τους αντισταθεί, ε; Δε θα σκύψει στα τέσσερα το κοριτσάκι, ε; Ναι! Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο μπήκε σε αυτή τη θέση…
Τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Μωρέ ένα καλοψημένο «μπριζολάκι» για τα δόντια των πεινασμένων διαπραγματευτών είναι και τίποτε άλλο. Ένα από τα πολλά λαλίστατα στελέχη που μίλαγαν για το δίκιο του εργάτη και του λαού πριν, όταν μάζευαν τα ψηφαλάκια.
Καλή η θεωρία, Εφούλα, αλλά η πράξη είναι πολύ διαφορετική. Άντε τώρα, ντύσου πιο κυριλάτα και πες τους για το δίκαιο των λαών∙ και να δω τι θα τους πεις όταν θα σου πουν για το δίκαιο το δικό τους.

Αμάσητη θα πας, κοριτσάκι μου, αλλά ακόμα δεν μπορείς να δεις γιατί σε έβαλαν εκεί. Ακόμα είσαι θολωμένη και ζαλισμένη από τη θεσούλα και την τιμή που νομίζει πως σου έκανε ο Αλέξης.
Καλή χώνεψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.