Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ο «βασιλιάς» Αλέξης είναι γυμνός

Ήταν, αν θυμόμαστε καλά, 13 Σεπτεμβρίου 2014 όταν ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 
Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ παρουσίασε το φημισμένο πλέον «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
 Από εκεί είχε υποσχεθεί επαναφορά της 13ης σύνταξης, μισθό στα 751 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, διωγμό της διαπλοκής, διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και βεβαίως… ανεξαρτησία της Ελλάδας από την Μέρκελ της οποία είχε πει και go back.
Με αυτές τις υποσχέσεις, με αυτά τα συνθήματα ο Τσίπρας κέρδισε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Δύο χρόνια μετά ως πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη και ψάχνει να βρει τι θα πει. 

Είναι φοβερό αλλά οι πληροφορίες λένε ότι θα πει τα ίδια περίπου που είχε πει και το 2014. Πασπαλισμένα βεβαίως με πολύ ψέμα και πολύ αριστερίλα την οποία θυμάται κάθε φορά που βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
 Όμως, ο μεγαλύτερος ψεύτης της Μεταπολίτευσης ετοιμάζεται να μιλήσει ξανά για πράγματα που όχι μόνο δεν υλοποίησε αλλά και που οι πολίτες αντί να δουν κάτι καλύτερο στη ζωή τους είδαν χειροτέρευση. 
Οι μισθοί μειώνονται εμμέσως, ούτε λόγος για 751 ευρώ. Οι συντάξεις έχουν κατακρεουργηθεί και ο Κατρούγκαλος μας λέει ότι πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι που θα πάρουμε εθνική σύνταξη πείνας.
 Όσο για τον ΕΝΦΙΑ; Η ταφόπλακα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου θα γίνει ίδια και για τους Τσίπρα – Καμμένο. Μόνο που ο πρώτος ανερυθρίαστα θα ανακοινώσει από τη ΔΕΘ ότι από το 2017 θα αλλάξει ο φόρος, θα αντικατασταθεί από έναν φόρο που θα πλήξει τις μεγάλες περιουσίες. 
Βεβαίως δεν θα δώσει περαιτέρω στοιχεία, γιατί αν το κάνει θα πρέπει να αποκαλύψει πόσο ψεύτης είναι. Όταν 8 στους 10 ιδιοκτήτες έχουν μικρή περιουσία, επομένως θα εξαιρεθούν από τον νέο ΕΝΦΙΑ, τότε ποιος θα πληρώσει; Οι υπόλοιποι;
Αστεία πράγματα που κρύβουν αφενός ένα ακόμη ψέμα του Τσίπρα και αφετέρου μια ακόμη οδυνηρή έκπληξη για τους Έλληνες. Γι’ αυτό δε πρέπει να τσιμπήσουν για άλλη μια φορά, είναι δεδομένο ότι θα κοροϊδέψει ξανά. Το έχει κάνει τόσες φορές με επιτυχία, γιατί όχι και τώρα;
Να μας το θυμηθείτε: Θα μιλήσει για ανάπτυξη, για έξοδο από το μνημόνιο νωρίτερα από το 2018, για επιστροφή στις αγορές. Αλλά και για διεκδίκηση των αποζημιώσεων καθώς και για πόλεμο κατά της διαπλοκής. 
Και τέλος θα μιλήσει για πάταξη της φοροδιαφυγής με τα ληξιπρόθεσμα να κοντεύουν τα 100 δις και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχουν αυξηθεί πάνω από 30-40 δις καθώς το κίνημα δεν πληρώνω βρήκε κυβερνητική έκφραση.
Ποιος όμως τον παίρνει στα σοβαρά; 
Ποιος μπορεί να ακούσει ξανά τα ίδια χιλιοπαιγμένα τσιτάτα και τις ίδιες υποσχέσεις και να πιστέψει ότι άλλαξε ο Μανολιός και δεν έβαλε απλά τα ρούχα του αλλιώς;
Ο «βασιλιάς» Αλέξης είναι γυμνός. Έχει στερέψει από ιδέες, από ψέματα, από παραπλάνηση του ελληνικού λαού. Πέρα από κάποια συριζοτρόλ και τους Καρανίκες που έχει ξαμολήσει, κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει. Όλοι περιμένουν πότε θα έρθει η… λυπητερή από τον κόσμο.
Η φλόγα από το καντηλάκι της κυβέρνησης τρεμοπαίζει γιατί δεν υπάρχει πια άλλο λαδάκι. Όσα και να εφεύρει στη ΔΕΘ, όσα κόλπα κι αν κάνει είναι τελειωμένος. 
Ο χρόνος του πολιτικού του θανάτου μένει να επιβεβαιωθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.