Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Reuters: Οι νέοι φόροι λυγίζουν τους Έλληνες

«Αφιέρωμα» στη σημερινή, έκτη κατά σειρά όπως αναφέρει, αύξηση του ΦΠΑ στην Ελλάδα 

και των επιπτώσεων που έχει στην καθημερινότητα των πολιτών, φιλοξενεί το Reuters.



Το πρακτορείο φροντίζει να καταγράψει τις απόψεις «απλών» πολιτών και όχι πολιτικών, με δεδομένο ότι οι πρώτοι θα υποστούν το μεγαλύτερο βάρος. 
Άλλωστε πέραν της αύξησης του ΦΠΑ στο 24% για πλήθος προϊόντων, που τίθεται σήμερα και τυπικά σε εφαρμογή, εντός του 2017 θα καταφθάσουν πρόσθετες αυξήσεις φόρων εντός του επόμενου έτους.
«Φορολογούν χρήματα που δεν υπάρχουν. Που θα βρούμε αυτά τα χρήματα; 
Δεν υπάρχει λογική, αυτά τα μέτρα θα αποτύχουν και θα βρεθούμε εκ νέου στο σημείο μηδέν», υποστηρίζει ο κ. Παύλος Αστερίου, συνταξιούχος δάσκαλος μιλώντας στο Reuters.
Και δεν είναι ο μόνος. «Κάθε νέα αύξηση μειώνει την κατανάλωση, τον τζίρο και τα δημόσια έσοδα», τονίζει με τη σειρά του ο Β. Κορκίδης, επικεφαλής της ΕΣΕΕ.

 Παράλληλα το πρακτορείο καταγράφει και ορισμένα από τα τελευταία επιχειρηματικά «θύματα» της κρίσης, όπως το Athens Ledra Hotel, το οποίο οδηγήθηκε σε κλείσιμο, με αποτέλεσμα να διώξει τους πελάτες του, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και περίπου 200 τουρίστες.
«Είναι λυπηρό για την Ελλάδα. Ο τουρισμός είναι ένα από τα βασικά της έσοδα. 
Εάν μαθευτεί αυτό που έγινε (σ.σ.: το κλείσιμο του ξενοδοχείου) πιθανώς κάποιοι να το σκεφθούν ξανά και να διαλέξουν κάποιον άλλο προορισμό για τις διακοπές τους, για παράδειγμα τη Βαρκελώνη», εκτιμά ο Allan Pedersen, 65χρονος τουρίστας από τη Δανία.
«Κάποιοι επιβιώνουν και κάποιοι πέφτουν. Όμως με τόσο υψηλή φορολογία υπάρχουν και ορισμένοι… ξαφνικοί θάνατοι. 
Καταφθάνει και τους τελειώνει», τόνισε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, επικεφαλής του ΣΕΤΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.