Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Πάμε για εκλογές 8 Μαΐου - Η σκηνοθετημένη κόντρα οδηγεί σε εκλογές μετά το Πάσχα

Του Γιώργου Παπαγεωργίου 


 Ή συνέπεια και η σκληρή θέση του κ. Καμμένου σε ότι αφορά τουλάχιστο τα Εθνικά θέματα, είναι αυτή που φέρετε να έχει "εκμεταλλευτεί" μέχρι τώρα η πλευρά Τσίπρα για να προκαλέσει την ρήξη στην Κυβερνητική, ευαίσθητη ούτως ή άλλως συνοχή και να προκαλέσει εθνικές εκλογές στις 8 Μαΐου! 



 Χαρακτηριστικό είναι, το ότι ενώ η εκπομπή του κ. Τσίμα, όπου και προβλήθηκε η επίμαχη συνέντευξη ήταν....
 μαγνητοσκοπημένη, δεν υπήρξε κανενός είδους παρέμβαση (έστω ένα τηλεφώνημα) για να μη προβληθεί το επίμαχο σημείο αν και γνώριζαν από πριν τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε, ενώ υπήρχε ο χρόνος να διορθωθεί και να μην βγει στον αέρα η επίμαχη φράση. 



 Στην πρωινή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε με όλους τους τρόπους στον πρωθυπουργό ότι ο κ. Μουζάλας δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση, με τον κ. Τσίπρα να του απαντά επικαλούμενος την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση, την Πέμπτη και την Παρασκευή, οτι όποιες αποφάσεις θα παρθούν μετά. 


 Την ίδια ώρα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να στηρίξουν τον κ. Μουζάλα. Το θέμα όμως του υπουργού Μετανάστευσης έφερε στο προσκήνιο σενάρια ανασχηματισμού. 



Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν αποκλείονται ευρύτερες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, σε περίπτωση που ο κ. Μουζάλας μετακινηθεί από τη θέση του.  
 Αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο αν και πληροφορίες θέλουν τον κύριο Καμμένο να ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις ΗΠΑ και να μαζεύει τα πράγματα του από το ΥΕΘΑ. 



Επιπλέον, ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε  την Πέμπτη, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. 


Σύμφωνα με τα όσα είπε στο STAR ο Νίκος Χατζηνικολάου, επικαλούμενος συνομιλία που είχε με τον υπουργό Αμυνας, ζήτησε μάλιστα σε δύο από τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό, να επιστρέψουν εσπευσμένα στην Ελλάδα, 
προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του. 

Αύριο συνεδριάζει και η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, για να καθορίσει τη στάση της στο θέμα.  




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.