Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Νταχάου θέλουν να κάνουν την Ελλάδα

Αυτή είναι η Ευρώπη της... ανθρωπιάς που έχει φτιάξει η Γερμανία

 
Με τη βοήθεια κάποιων μεγαλόσχημων που ενοχοποιούν τη χώρα μας, γιατί ενδεχομένως θα την ήθελαν... Δανία, να κατάσχει τα βραχιόλια, τις καδένες και ό,τι άλλο χρυσαφικό έχουν πάνω τους οι πρόσφυγες...
 

Πώς τα καταφέρνουμε όχι μόνο να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας αλλά και να βάζουμε πλάτη στις επιδιώξεις.... των γνωστών ευρωπαίων άσπονδων φίλων μας, που κάθε άλλο παρά το καλό της χώρας μας θέλουν; Μιλάμε για τους γνωστούς τηλεεισαγγελείς που μας κουνάνε το δάκτυλο από την καλοπληρωμένη καρέκλα τους (και έχουν και τα... έξτρα τους) για τα κύματα των προσφύγων, που παίζουν τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους κορόνα - γράμματα μήπως και τα καταφέρουν να ζήσουν κι αυτοί σαν άνθρωποι.
 

Από τη σιγουριά της πολυθρόνας τους κάνουν κριτική και βγάζουν... διαγγέλματα ότι για όλα φταίμε εμείς, αντί να πάνε εκεί όπου κάθε μέρα δίνουν μάχη κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι κάνουν πράξη τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής και κλαίνε όταν δεν τα καταφέρνουν και βγαίνουν στην αμμουδιά κρατώντας νεκρό το παιδάκι, για να καταλάβουν τι θα πει να βλέπεις στην ακρογιαλιά τον μικρό Αϊλάν. Όλους αυτούς τους τηλεεισαγγελείς, όμως, αλλά και κάποιους γραφιάδες δεν τους απασχολούν αυτά.


Έχουν επιλέξει την άλλη όχθη, την απάνθρωπη, εκείνη που έκτισε Άουσβιτς και Νταχάου, όπου έκοβαν τα δάκτυλα των Εβραίων και των άλλων αιχμαλώτων για να τους πάρουν τις βέρες και τα δαχτυλίδια. Και εκείνο το χιτλερικό ανοσιούργημα το αντιγράφει σήμερα το Κοινοβούλιο της... πολιτισμένης και... προοδευτικής Δανίας, το οποίο αποφάσισε να κατάσχονται τα τιμαλφή των προσφύγων για τα έξοδα του φαγητού που θα τους δίνουν.
 

Το Βερολίνο θέλει να αναστήσει τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης στην Ελλάδα, που δεν τη συγχωρούν για τη μεγαλειώδη αντίσταση του Σαράντα. Το είπε προχθές, μετά την πρόσφατη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για το Προσφυγικό, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας. Ωμά πρότεινε ο άλλος... πολιτισμένος βέλγος υπουργός Εσωτερικών κ. Τέο Φράνκεν (ανήκει στους φλαμανδούς εθνικιστές) να γίνει στην Ελλάδα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Μεταναστών. 
 
 Υπερέβη, μάλιστα, τα εσκαμμένα ο εν λόγω κύριος όταν στην ερώτηση του υπουργού μας Τι κάνουμε όταν ένα σκάφος που μεταφέρει μετανάστες φτάνει στις ακτές μας; έδωσε μια απάντηση τρομακτική, κυριολεκτικά δολοφονική: 
 Πετάξτε τους στη θάλασσα, δεν με νοιάζει αν θα τους πνίξετε!.
 
 Είναι ξεκάθαρες οι διαθέσεις της σημερινής Γερμανικής Ευρώπης. Το επιβεβαιώνει η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης κ. Μουζάλα: Είναι εξωφρενικό να γίνει η Ελλάδα η φυλακή και η εξορία της Ευρώπης, έναντι αμοιβής (!), ο οποίος λίγο πριν είχε πει: Φυλάσσουμε την υπερηφάνεια της Ευρώπης σώζοντας ανθρώπους - ηλίθιοι, θα προσθέταμε εμείς. Μόνο που αυτά είναι ψιλά γράμματα, κύριε υπουργέ.
 

Η σημαία που, δυστυχώς, έχει αναρτήσει το Βερολίνο με τους κολαούζους του είναι: Να ζήσουν οι αριθμοί κι ας πεθαίνουν οι άνθρωποι!

Ήδη έχουν αρχίσει να... ψήνουν το κλίμα, ότι για αυτά που τραβάνε όλες οι χώρες της Ευρώπης από την πίεση του Προσφυγικού φταίει η Ελλάδα, που δεν προστατεύει τα σύνορά της, δεν αποτρέπει τις ροές, δεν βουλιάζει τις βάρκες με τους πρόσφυγες, καθυστερεί να φτιάξει τα περιβόητα hotspots, λες και αυτά είναι η λύση και όχι το πώς θα σταματήσουν οι άνθρωποι αυτοί να εγκαταλείπουν τις χώρες τους, τις οποίες οι Μεγάλοι έχουν μετατρέψει σε κόλαση. 
 
Χτυπάνε οι Γερμανοί το σαμάρι γιατί δεν τολμούν να βαρέσουν τον γάιδαρο, που είναι ο αποστολέας, ο πραγματικός διακινητής, που έχει συμφέρον να πλήξει την Ευρώπη αλλοιώνοντας τον πληθυσμό της. Γιατί η Γερμανία, αντί να στέλνει τελεσίγραφα στην Ελλάδα, δεν τα στέλνει στον Ερντογάν; Τον φοβάται; Σίγουρα. 
 
 
Γιατί εκεί η Γερμανία έχει οικονομικά συμφέροντα και ο Σουλτάνος ξέρει να παίζει μπάλα, μια και από ποδοσφαιριστής ξεκίνησε. Και καλά η κυρία Μέρκελ, η οποία όταν πριν από λίγο καιρό επισκέφθηκε την Άγκυρα έκατσε στη χρυσή πολυθρόνα στο νέο παλάτι του Ερντογάν και μόνο παροχές τού υποσχέθηκε. Η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις υποκινούμενες από την Τουρκία αποστολές προσφύγων και μεταναστών πού είναι; Κότα θυμίζει η σιωπηλή στάση της...

Οι εταίροι μας έβαλαν πίσω στην... εργαλειοθήκη τους το περιβόητο Grexit από το ευρώ και έβγαλαν το Grexit από τη Σένγκεν. Είναι ο νέος εκβιασμός. Να αναγκάσουν την Ελλάδα να γίνει το νέο Άουσβιτς και Νταχάου. Μια φυλακή όλη η χώρα, ένας τόπος εξορίας. Μια αποθήκη ανθρώπων, το έγκλημα των οποίων είναι ότι θέλουν να ζήσουν. 
 
Αλλά αυτοί που προκαλούν τους πολέμους στις χώρες τους, στη γειτονιά τους, δεν τους αφήνουν να αποφασίζουν οι ίδιοι για το αύριο της πατρίδας τους. Απόλυτη αντιγραφή του Παγκοσμίου Πολέμου που προκάλεσαν το '40.

Ο λόγος ανήκει σε εμάς. Σε όλους εμάς, όπου κι αν ανήκει πολιτικά ο καθένας.

Τείχη και κομματικά συρματοπλέγματα δεν υπάρχουν. Όλοι άνθρωποι είμαστε. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφού επισήμανε ότι είναι σημαντική η συνεισφορά της Ελλάδας στην Ευρώπη, που την ντροπιάζουν αυτά που συμβαίνουν, έστειλε το μήνυμα ότι η λύση είναι ο διαμοιρασμός των ευθυνών και των βαρών στις χώρες της ΕΕ, ανάλογα με το μέγεθος της καθεμίας. Σε αυτά δεν νομίζουμε ότι μπορεί να διαφωνήσει κανένα κόμμα:

Ότι η Ελλάδα δεν πνίγει κόσμο. Ότι ο άνθρωπος είναι το παν. Ότι η Τουρκία θα πρέπει να φυλάξει τα παράλια σύνορά της. Ότι τείχη στη θάλασσα δεν μπορούν να ορθωθούν. 
 
Ότι δεν μπορούν οι άλλες 27 χώρες της ΕΕ να σφυρίζουν αδιάφορα και να περιμένουν να τους εξασφαλίσει την ηρεμία τους η μικρή Ελλαδίτσα, που αποκλείεται να μετατραπεί σε μια απέραντη φυλακή, αλλά θα υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, υπό την προϋπόθεση ότι το κόστος σε χρήμα και υποδομές, μέχρι την ταυτοποίηση των προσφύγων και τη μετάβασή τους, θα επιμερισθεί και στις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ.
 

Είναι η κρίσιμη ώρα για σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για μια κοινή απάντηση στα αφεντικά της σημερινής Ευρώπης, που κινδυνεύει να γίνει το παραπαίδι για όλες τις δουλειές των Αμερικανών.

Και ίσως να είναι η αρχή και για άλλες συναινέσεις στα καυτά θέματα που επτά χρόνια τώρα βασανίζουν τη χώρα και τον λαό. Αλλά και για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα για να λειτουργήσει όπως ένα κανονικό, σύγχρονο κράτος.

Είθε...
 
 
 
ΥΓ.
 
1. Τα hotspots δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα αν δεν βρεθεί τρόπος να σταματήσουν οι ροές από την Τουρκία. Και δεν μπορούν να στεγάσουν όλο αυτό το πλήθος. Στη Χίο έχουν τοποθετηθεί περίπου 100 κοντέινερ σε έκταση 34 στρεμμάτων, το καθένα από τα οποία χωράει 10 με 15 άτομα, ήτοι συνολικά μπορούν να φιλοξενηθούν 1.500, κυρίως μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο. 
 
Οι πραγματικοί πρόσφυγες, μόλις περάσουν από τις υπηρεσίες ταυτοποίησης, που είναι στεγασμένες σε ένα τεράστιο λυόμενο, και πάρουν την κάρτα, πάνε στο λιμάνι να πάρουν το πλοίο για τον Πειραιά. Το θέμα είναι τι θα απογίνουν οι παράνομοι μετανάστες, πώς θα προωθηθούν απέναντι ή στις χώρες τους, μας έλεγε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης. Όταν, μάλιστα, και τώρα τον χειμώνα φθάνουν στη Χίο από 500 έως και 1.500 την ημέρα.

2. Η αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν για την Ελλάδα, θέμα που επιμένουν να κρατούν στο τραπέζι κυρίως οι βόρειες χώρες της ΕΕ, στο Βερολίνο αλλά και σε άλλες χώρες εκτιμούν ότι θα σταματήσει κατακόρυφα τις ροές προς την Ελλάδα, από τη στιγμή που θα περάσει το μήνυμα ότι έκλεισε η πρόσβαση προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα αναγκαστούν να αναζητήσουν άλλες διόδους. 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.