Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Οργή Πούτιν μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία Το απόγευμα η έκτακτη Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Την οργή του Βλάντιμιρ Πούτιν προκάλεσε η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την πλευρά της Τουρκίας, με τον πρόεδρο της χώρας να κάνει λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά από συνεργάτες τρομοκρατών», προειδοποιώντας ότι «θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στις ρωσοτουρκικές σχέσεις».

Ήδη, μετά την –σε έντονο ύφος- δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, όπου και γίνεται λόγος για ένα «πολύ σοβαρό γεγονός», ανακοινώθηκε η έκτακτη σύγκληση της συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες «κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας», για τις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.
Το ΝΑΤΟ «παρακολουθεί στενά την κατάσταση, σε επαφή με τις τουρκικές αρχές», μετά την κατάρριψη από την Τουρκία ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο, σύμφωνα με την Άγκυρα, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, είχε δηλώσει νωρίτερα αξιωματούχος στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
«ΤΟ ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά το σοβαρότερο συμβάν από την στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας στη Συρία.
Στις 5 Οκτωβρίου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε ζητήσει από τη Ρωσία «να σεβαστεί πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ και να αποφύγει μία κλιμάκωση της έντασης με την Ατλαντική Συμμαχία».
«Στη Συρία, παρακολουθούμε μια ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων», είχε δηλώσει ο ίδιος τρεις ημέρες αργότερα, στις 8 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.