Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ρωσία για τα τουρκικά ηχητικά: «Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να δημιουργήσουν τέτοιο αριστούργημα;»

Μόσχα: Ψεύτικο το ηχητικό ντοκουμέντο της Άγκυρας -


Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι τα αρχεία στα οποία η τουρκική πολεμική αεροπορία προειδοποιεί τους Ρώσους χειριστές πριν από την κατάρριψη του Su-24 είναι χαλκευμένα





 τα ηχητικά αρχεία όπου έχουν καταγραφεί οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε η τουρκική πολεμική αεροπορία στους Ρώσους χειριστές του βομβαρδιστικού προτού το καταρρίψουν είναι χαλκευμένα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

«Πόσο χρόνο τους χρειάστηκε για να δημιουργήσουν ένα τέτοιο αριστούργημα;» σχολίασε με νόημα η Ζαχάροβα για τα ηχητικά που φέρονται να έδωσαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.


Όλα αυτά ενώ η Τουρκία αρνείται πως δημοσίευσε το σχετικό απόσπασμα. 

Μία ημέρα αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα ηχητικό στο οποίο ακούγεται ένας άνδρας να καλεί πιλότο να αλλάξει πορεία καθώς προσεγγίζει τουρκικό εναέριο χώρο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, είπε ότι αξιωματούχος του τουρκικού γενικού επιτελείου υποστήριξε ότι δεν έδωσαν τέτοιο υλικό στον Τύπο.


«Αν ισχύει, αυτό επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι το ηχητικό με την επικοινωνία των Τούρκων πιλότων με το δικό μας πλήρωμα είναι πλαστό», δήλωσε ο Κονασένκοφ.


Υπενθυμίζεται πως στο ηχητικό που κυκλοφόρησε ακούγεται ένας άνδρας να λέει: «Σας μιλάει η τουρκική αεροπορία. Προσεγγίζετε τουρκικό εναέριο χώρο. Αλλάξτε την πορεία σας προς τα νότια αμέσως».





 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.