Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Είμαστε όλοι πλούσιοι και δεν το ξέραμε...

Του Γιώργου ΚράλογλουΉταν τόσο απλό να γίνουμε πλούσιοι και εμείς παιδευόμαστε χρόνια. Ψηφίζεις Τσίπρα και φέρνεις τους νέους που, ως ηλίθιος, δεν τους ήθελες για χάρη του παλιού... O αριστερός ΣΥΡΙΖΑ ορίζει ότι από 20.000 ευρώ (άντε 25.000) και πάνω είσαι πλούσιος και τελείωσες.
 Σημασία δεν έχει ο φόρος. Είσαι πλούσιος... Πως την έπαθαν όμως οι σύντροφοι και ετοιμάζονται τώρα να μας βαφτίσουν πλούσιους για να μας λιντσάρουν φορολογικά περίπου ως την ολιγαρχία που ήρθε να βάλει σε τάξη η αριστερή φορολογική δικαιοσύνη...

Πήραν τον Φεβρουάριο τον Βαρουφάκη με τα νταούλια και τους ζουρνάδες και πήγαν στις Βρυξέλλες να τα παίξουν... στους δανειστές.


 Οι δανειστές όμως τους έβαλαν στις πλατείες σαν τους αρκουδιάρηδες να παίζουν και μετά φόρτωσαν στα κάρα τους το τρίτο μνημόνιο που λέει μεταξύ άλλων τα εξής εκπληκτικά για τους πλούσιους... Έλληνες.

Έχετε ένα χαράτσι που για να το καταπίνετε μαλακά... το λέτε εισφορά αλληλεγγύης. Σας φέρνει τον χρόνο 1 δισ. ευρώ.

Αυτό το χαράτσι θα το βάλετε στις φορολογικές κλίμακες και θα πείτε ότι έτσι χαρατσώνετε τους πλούσιους. 


Στην πράξη βέβαια θα τα πάρετε γερά και από τους χαμηλοεισοδηματίες αλλά δεν θα έχετε πρόβλημα αν βάλετε τον πήχη του πλούσιου κάπου στα 20-25.000 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό, σύντροφοι, θα κατεβάσετε και το όριο των εισοδημάτων που δικαιούνται κάποιες απαλλαγές αφού όσοι εισπράττουν, ας πούμε, 30.000 ευρώ θα θεωρούνται πάμπλουτοι μπροστά στους πλούσιους Έλληνες των 25.000 ευρώ...Αυτό λοιπόν το "προικοσύμφωνο" (γιατί για μνημόνιο δεν μιλάμε πια) που κουβάλησε ο Τσίπρας από τις Βρυξέλλες το ψήφισε και το παλιό... και το νέο... εκτός από τους Λαφαζαναίους που διασπάστηκαν. Αυτοί θα ψηφίζουν μόνο αν φέρουμε την δραχμή... γιατί ξαφνικά θυμήθηκαν ότι είναι κομμουνιστές καλύτεροι και από το ΚΚΕ τρομάρα τους… 
Και τι μένει τώρα στους συντρόφους του νέου... που φέραμε με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;


Το πώς θα πλασάρουν στον λαό ότι θα πληρώσουν διπλό το χαράτσι και ότι καλό είναι να ξεχάσουν κάτι απαλλαγές που μοιάζουν άλλωστε και με βρωμερά ολιγαρχικά προνόμια...
Ρωτήστε λοιπόν από σήμερα έναν από τους δημοκράτες... του ΣΥΡΙΖΑ που δακρυσμένοι από τον πόνο για τον λαό... μιλάνε για δίκαια φορολόγηση και φορολόγηση του πλούτου... τι θεωρούν πλούτο και ποιους χαρακτηρίζουν ως πλούσιους.


Ρωτήστε τον για πλάκα για να δείτε πως τα μασάει και τι αριστερά ακαταλαβίστικα θα σας λέει.
Γιατί άσχετοι από οικονομία και από κατανομή εισοδήματος είναι χωρίς αμφιβολία αλλά απληροφόρητοι δεν είναι τώρα που καλοκάθισαν στα υπουργεία.


Ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι πλούσιους (ας πούμε) με 400-500.000 ευρώ δεν βρίσκουν πάνω από 300-350.


Γνωρίζουν ακόμη ότι αυτά που λένε περί ολιγαρχίας και μεγάλου πλούτου είναι συγκεκριμένα νούμερα και υπολογισμένα εδώ και σαράντα χρόνια από τους προηγούμενους.


Μάθανε, στο επτάμηνο της πρώτης κυβέρνησή τους, πως είναι άλλο πράγμα να υπολογίζεις τους φόρους που θα πάρεις για να πληρώσεις τους μπολσεβίκους... και άλλο πράγμα τι μπαίνει τελικά στο ταμείο.Πληροφορήθηκαν ότι η φοροδιαφυγή δεν φέρνει αυτά που ανακοινώνουν πως θα εισπράξουν όταν μαντρώνουν και τους επαγγελματίες φοροφυγάδες. Γιατί έχουμε δικαστήρια και προσφυγές επί προσφυγών που χρειάζονται (στην Ελλάδα) τριετίες και πενταετίες να ολοκληρωθούν ώστε να περάσει στον κορβανά το παραδάκι... Ένοιωσαν πολύ καλά ότι μέχρι και οι λαθρέμποροι καυσίμων που τους κουνάνε το δάκτυλο στην μύτη... με τα λαθραία που τα κάνουν και "εξαγωγή" και τα ξαναχώνουν στην Ελλάδα για να εισπράξουν τον ΦΠΑ επί των εξαγωγών… συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να τους δουλεύουν.

Κατάλαβαν τώρα ότι η φορολογία δεν είναι θέμα παλαιού και νέου. Είναι θέμα κρατισμού και αναγκών που έχεις για να συντηρείς το άθλιο τερατούργημα του ελληνικού κράτους και να τρέφεις την εκλογική σου βάση από τα άκρα δεξιά έως τα άκρα αριστερά. Πως θα ξεγλιστρήσει η πρώτη φορά αριστερά από την πεπατημένη του παλαιού που φορολογούσε χοντροκομμένα λόγω ανικανότητας;

Όπως βάφτισαν το μνημόνιο "συμφωνία του λαού" και την Τρόικα "θεσμούς" θα ονομάσουν "τζάκια πλούτου" όσους δεν έχουν απολυθεί ακόμη και τολμούν να έχουν εισόδημα 20-25.000 ευρώ και θα τους ταράξουν στο όνομα του λαού… 


Άλλωστε η μεσαία τάξη και για τους αριστερούς είναι περιττή.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.