Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Λουστείτε τα -Τσακαλώτος: Ο λαος ψηφισε ΕΝΦΙΑ!

Το Υπουργείο οικονομικών σε χθεσινη του ανακοινωση για τα νεα φορολογικα βαρη ειπε οτι προεχει η υλοποιηση του μνημονιου μετα οι οποιες ελαφρυνσεις και θυμιζει σε οσους διαμαρτυρομαστε οτι ο λαος στην καλπη τα ψηφισε αυτά.. 
Απάντηση στη προπαγάνδα της καταστροφολογίας που συνεχίζεται από την προεκλογική περίοδο, έδωσε το...
Υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο να προστεθούν νέα φορολογικά βάρη στους πολίτες.


“Δεν υπάρχει περίπτωση να προστεθεί κανέναν φόρος, επιβάρυνση κλπ”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, που εκδόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα, για θέματα φορολογικής πολιτικής.


Για τη διασφάλιση της αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών, το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι πολλές από τις διατάξεις που προβλέπονται στο μνημόνιο, κινούνται σε θετική κατεύθυνση με διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών ενώ ετοιμάζονται μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και μια μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της χώρας, που θα αλλάξει ριζικά τη σημερινή κατάσταση στη φορολογία εισοδήματος και στον ΕΝΦΙΑ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:


 
1.Το πλαίσιο των αλλαγών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα είναι σαφές και καθορισμένο από τις διατάξεις του Ν 4336/2015 (ειδικά στις σελίδες 1015-1019) και δεν υπάρχει περίπτωση να προστεθεί κανένας νέος φόρος, επιβάρυνση κλπ.2.Πολλές από αυτές τις διατάξεις είναι σε θετική κατεύθυνση (π.χ. διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών σε ορισμένες περιπτώσεις, μείωση επιτοκίων σε ορισμένες ρυθμίσεις χρεών κλπ.) και δεν ανταποκρίνονται στην προπαγάνδα της καταστροφολογίας και του μηδενισμού που επενδύουν (προεκλογικά αλλά και τώρα) ορισμένοι.


3.Στον τομέα της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, προβλέπονται πολλές δράσεις (π.χ. περιουσιολόγιο) οι οποίες μαζί με άλλες που είναι στο στάδιο της επεξεργασίας, θα δώσουν πολύτιμα έσοδα στο δημόσιο.


4.Παράλληλα με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και των δεσμεύσεων της συμφωνίας, το Υπουργείο Οικονομικών, θα ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με κοινωνικούς φορείς, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η ενίσχυση πολιτών και επιχειρήσεων. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές στον τομέα της φορολογίας, θα αλλάξουν ριζικά την υφιστάμενη κατάσταση στη φορολογία του εισοδήματος, στον ΕΝΦΙΑ και σε πολλούς άλλους τομείς.


5.Το Υπουργείο Οικονομικών θα κινηθεί με ρεαλισμό και ευαισθησία, στα προβλήματα που δημιουργεί το υπάρχον φορολογικό σύστημα και με στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συμφωνίας. Όσοι διαφωνούν, ας καταλάβουν επιτέλους την ετυμηγορία των πολιτών στις 20.9.15 και ας προσαρμόσουν επιτέλους την πολιτική τους στα νέα δεδομένα.πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.