Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ολόκληρο το μήνυμα του Πρωθυπουργού - ΒΙΝΤΕΟ


Το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο τηλεοπτικό του μήνυμα και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας με βιωσιμότητα και προοπτική.


Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας, επισήμανε ότι αμέσως μετά την απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα, «έπεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καλύτερες προτάσεις από τους δανειστές για το χρέος και τη χρηματοδότηση», ενώ συμπλήρωσε ότι και η ελληνική μεριά με την σειρά της έκανε τις αντιπροτάσεις της και παραμένει στις διαπραγματεύσεις.


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με αφορμή το δημοψήφισμα, εξέφρασε την άποψη ότι δεν περίμενε από την Ευρώπη να μην δώσει χρόνο και χώρο σε ένα λαό για να αποφασίσει για το μέλλον του και τόνισε ότι είναι ντροπή που η Ευρώπη έκλεισε τις τράπεζες για να εκβιάσει την Ελλάδα.


Το όχι δεν αποτελεί ρήξη με την Ευρώπη αλλά ναι στην Ευρώπη των αξιών, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το όχι αποτελεί μια ξεκάθαρη επιλογή του λαού για την επόμενη ημέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευτούν οι συντάξεις και οι μισθοί, καθώς η αρχική πρόταση των δανειστών προέβλεπε  συντριπτικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

«Έχω επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύομαι ότι οι δυσκολίες αυτές θα είναι προσωρινές», ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την ψυχραιμία και την νηφαλιότητα που αντιμετωπίζει την σημερινή κατάσταση, ενώ παράλληλα τους διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς.  

«Σας καλώ να πούμε όχι στις συνταγές των μνημονίων που καταστρέφουν την Ευρώπη. Είναι το χρέος μας απέναντι στην Ιστορία», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ 







πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.