Aγριος καυγάς Μέρκελ με Τσίπρα στην διάρκεια της χθεσινοβραδινής τηλεδιάσκεψης των τριών. 

Ηταν τέτοια η ένταση που επενέβη ο Ολάντ για να τους ηρεμήσει ενώ η Μέρκελ άφησε να περάσουν τουλάχιστο 10' για να επανέλθει στην συζήτηση. Απλά άκουγε και δεν μιλούσε.

 
Ο Ελληνας πρωθυπουργός της είπε ότι με αυτά που ζητάει η Τρόικα είναι σαν να μην λαμβάνει υπόψη της τις συζητήσεις που προηγήθηκαν όλους αυτούς τους μήνες.

-Μα δεν υπήρξαν συζητήσεις κε πρωθυπουργέ-του απάντησε η Μέρκελ-απλά ο υπουργός σας (ενν. τον Βαρουφάκη) έδινε διαλέξεις στους συναδέλφους του υπουργούς ενώ είχατε απαγορεύσει την πρόσβαση των θεσμών στα υπουργεία. 

Οταν πριν λίγες μέρες μάς παραδώσατε τα στοιχεία που σας ζητούσαμε διαπιστώσαμε ότι τα πράγματα στην οικονομία σας είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση ακόμη και από τις πιο ακραίες εκτιμήσεις μας. Εάν δεν είστε αποφασισμένος να κάνετε μεταρρυθμίσεις σε βάθος και να αλλάξετε την χώρα σας ξεχάστε την βοήθειά μας. 

Αλλωστε αντιμετωπίζω σκληρή κριτική από τους βουλευτές μου στην ιδέα ότι θα σας δώσουμε ένα νέο δάνειο 40-50 δις που έχετε ανάγκη. Μου είναι πολύ δύσκολο να περάσω κάτι τέτοιο όταν μάλιστα οι μισοί υπουργοί σας με εξυβρίζουν και δηλώνουν ότι επιθυμούν να φύγους από το ευρώ. 

Δεν σας κρατάμε με το ζόρι στο ευρώ κε Τσίπρα...Μπορείτε να φύγετε και μάλιστα θα φροντίσω να εγκριθεί ένα πακέτο 20 δις ευρώ για να αντιμετωπίσετε την ανθρωπιστική κρίση που θα προκαλέσει στους συμπολίτες σας η έξοδος από το ευρώ...

Αυτά τα χρήματα το Συμβούλιο Κορυφής θα τα εγκρίνει πολύ εύκολα στην ιδέα ότι θα ξεμπερδέψουμε με τα προβλήματά σας...


Σ΄αυτό το σημείο παρενέβη ο Ολαντ για να υποστηρίξει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ενώ η Μέρκελ που είχε ανεβάσει στροφές δεν μιλούσε...

Λίγο αργότερα το Μαξίμου με non paper  μάς "ενημέρωνε" πόσο καλά πήγε η τηλεδιάσκεψη-μπάχαλο...



πηγή