Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΤΩΡΑ: Δεν πληρώνουν αύριο τη δόση - Αίτημα της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ για ομαδοποίηση των δόσεων

- H Tράπεζα της Ελλάδος έκανε επίσημο αίτημα για ομαδοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ - Η κυβέρνηση την Παρασκευή πρέπει να αποπληρώσει την πρώτη δόση προς το ΔΝΤ, ύψους 300 εκατ. ευρώ



Μετά από αυτή την εξέλιξη πιθανότατα οι δόσεις θα πληρωθούν όλες μαζί στο τέλος του μήνα


- Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΝΤ θα κάνει δεκτό το αίτημα της Αθήνας
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, με την Ελλάδα να
είναι πλέον στριμωγμένη, καθώς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδας έκανε επίσημο αίτημα από την Τράπεζα της Ελλάδος προς το Διεθνές Νομισματικο΄Ταμείο για ομαδοποίηση των δόσεων. 


Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα, αλλά ήδη δημιουργεί ένα μεγάλο ερώτημα για το εάν τελικά η Ελλάδα πληρώσει τη δόση που λήγει αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου και η οποία είναι συνολικού ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή η κίνηση γίνεται αιφνιδιαστικά, καθώς αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης διεμήνυαν πως η δόση την Παρασκευή θα πληρωθεί κανονικά.


Ακόμα και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωνε λίγη ώρα πριν το αίτημα πως είχε τη δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα πως οι δόσεις θα πληρώνονται κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογο αίτημα υπήρξε άλλη μία φορά στην ιστορία του ΔΝΤ και αυτό είχε γίνει τη δεκαετία του 80 από τη Ζάμπια.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ επιτρέπεται να μην πληρώσει μία χώρα τη δόση της και να την πληρώσει αργότερα στη διάρκεια του ίδιου μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει χρεοκοπία.


Συνολικά και οι τέσσερις δόσεις ανέρχονται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ,το ΔΝΤ πιθανότατα θα κάνει δεκτό το αίτημα της Αθήνας.




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.