Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EUROGROUP: “ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ 2ΔΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΣΚΥΨΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΜΕ. ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΚΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ”

«Ο χρόνος αυτή τη στιγμή εξαφανίζεται» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.


 Διαβάστε τη σύντομη ανακοίνωση που εκδόθηκε για την Ελλάδα:

 
«Το Eurogroup σήμερα κατέγραψε την κατάσταση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.
Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί.
Επισημαίνουμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών κατέστησε δυνατή την επίσπευση και συνέδραμε σε μία πιο ουσιώδη συνομιλία.

Την ίδια ώρα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν τα κενά στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.

Επομένως, καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης εν ευθέτω χρόνω.

Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις. Από την στιγμή που οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για την πιθανή αποδέσμευση των εναπομεινουσών δόσεων της τρέχουσας συμφωνίας».



Βαρουφάκης: Να κάνει η ΕΚΤ αυτό που πρέπει


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, αφού ανακοίνωσε στους ομόλογούς του ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει αύριο τη δόση του ΔΝΤ, τόνισε πως η Φρανκφούρτη πρέπει τώρα να «κάνει αυτό που πρέπει».

Ντάισελμπλουμ: Πρώτα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μετά οι εκταμιεύσεις


Αφού αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της σύντομης δήλωσης του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπενθύμισε ότι με βάση τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου απαιτείται ένας πλήρης κατάλογος μεταρρυθμίσεων για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις.


«Στη σύντομη δήλωση μας αναγνωρίζουμε την πρόοδο που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις. Εχει διαπιστωθεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από το Eurogroup της Ρίγας, υπάρχει πιο γρήγορη πρόοδος, εμβαθύνονται οι συζητήσεις», ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας όμως ότι απαιτείται χρόνος για να γεφυρωθούν τα κενά και να υπάρξει συμφωνία.


«Οπως συμφωνήσαμε την 20η Φεβρουαρίου, χρειαζόμαστε έναν πλήρη και περιεκτικό κατάλογο μεταρρυθμίσεων, ως προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις. Δηλώνουμε έτοιμοι να συναντηθούμε όταν οι θεσμοί επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση».


 Tι είπε ο Μοσκοβισί μετά το Eurogroup – Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, όλα πρέπει να γίνουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου!



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.