Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Θα ρίξουν τον Τσίπρα, αν δεν υποταχτεί πλήρως

του Αριστοτέλη Βασιλάκη


Για να είμαστε δίκαιοι, αν κάνουμε μια συνοπτική αποτίμηση των 100 πρώτων ημερών της νέας συγκυβέρνησης, εκτός από τις καλές προθέσεις...
τις ενέσεις υπερηφάνιας, την χαρισματικότητα των Τσίπρα, Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου, καθώς και την «μαγκιά» με τον Μπόμπολα, κάποια ουσιαστική αλλαγή δεν είδαμε.



Να αρχίσουμε από το χρέος και την κατάργηση των Μνημονίων; Δεν έγινε τίποτα. Το χρέος εξυπηρετείται κανονικά και σύμφωνα με υπολογισμούς, μέχρι τον Αύγουστο θα έχουμε πληρώσει 15 δισ. ευρώ.


Η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, όπως είχε διακηρυχτεί προεκλογικά, έχει μπει εύσχημα στο συρτάρι και αποτελεί πλέον ένα «φιλολογικό» μέρος της διαπραγμάτευσης. Ουσιαστικά πληρώνουμε κανονικά τοκοχρεολύσια, τα οποία επικυρώνουν το χρέος.


«Η δημόσια κοινή περιουσία αυτού του λαού δεν ξεπουλιέται» μας είχαν υποσχεθεί, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ δεν καταργήθηκε και δουλεύει κανονικά. Δηλαδή, αν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το νερό και το ρεύμα πάνε σε κοινοπραξίες, δεν είναι ιδιωτικοποίηση;



Τον ΕΝΦΙΑ τον πληρώνουμε κανονικά και ο ΦΠΑ δεν μειώθηκε «οριζόντια». Αντιθέτως σε κάποιες κατηγορίες – πολύ βασικές – θα αυξηθεί, φέρνοντας στο νου τα «ισοδύναμα μέτρα».


Επί της ουσίας η πολιτική Παπανδρέου – Παπαδήμου – Σαμαρά – Βενιζέλου έχει θριαμβεύσει, αλλά με άλλη ρητορική και διαφορετική επικοινωνιακή τακτική.
Είναι – κατά την γνώμη μου – πεντακάθαρο πως ο Τσίπρας, είχε τις καλύτερες των προθέσεων και δεν δημαγωγούσε, όταν έλεγε αυτά που έλεγε…


Απλά αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα – και αυτός – πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ευρώπη των λαών, που όλοι ονειρευτήκαμε, αλλά μια οικονομική ένωση υποταγμένη στις «αγορές», με ομοιόμορφα καθεστώτα που δεν παρεκκλίνουν από τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού.


Ο Τσίπρας, προσπάθησε να παίξει τον ρόλο του «κακού παιδιού», αφυπνιστή των Ευρωπαϊκών κοινωνιών, για μια Ευρώπη των λαών, για μια Ευρωπαϊκή Ένωση όπως την οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες που την ίδρυσαν.


Αυτή η Ευρώπη «μας τελείωσε»… Καμία ανεξάρτητη πολιτική οντότητα και κανένα κράτος-μέλος δεν μπορεί να έχει τη δική του πολιτική. Προσωπικά είμαι και απαισιόδοξος και αισιόδοξος μαζί. Θεωρώ πως αν δεν υποταχτούμε πλήρως, θα μας συντρίψουν. 


Θεωρώ πως θα επιχειρήσουν ακόμα ΚΑΙ ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα!!!! Αυτό είναι κατά την γνώμη μου το καλό της υπόθεσης. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο – θα αφυπνίσει οριστικά και αμετάκλητα – και την Ελληνική και τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες… Θα αντιληφθούμε όλοι επιτέλους με ποιους έχουμε να κάνουμε και τι επιδιώκουν…

akropolipress.gr 




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.