Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Αύριο ο Α.Μίλερ της Gazprom στην Αθήνα για την υπογραφή του αγωγού

Για άμεση υπογραφή δημιουργίας του αγωγού που θα φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ελλάδα έρχεται αύριο το "αφεντικό" της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Μόσχα.



Σημειώνεται οτι με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας η Ρωσία "μπαίνει" ανάμεσα στις δύο χώρες σαν "σφήνα" ασφαλείας αφού επόυδενί δεν θα ήθελε να συμβεί κάποια κρίση που να δημιουργήσει πρόβλημα στον αγωγό. 


Τα ελληνικά σύνορα θα αποκτήσουν την προστασία της Μόσχα, καθώς ο μόνος που έχει αναθεωρητική πολιτική είναι η Άγκυρα.
Επιβεβαιώνεται έτσι άμεσα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π.Λαφαζάνης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα το πρωΐ είχε δηλώσει ότι "πολύ γρήγορα ίσως και μέσα στην εβδομάδα να έχουμε υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την Ρωσία για τον αγωγό φυσικού αερίου και στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να έχουμε μια χρηματοδοτική ένεση προς το ελληνικό Δημόσιο."



Τελικά όπως προέκυψε η συνάντηση θα γίνει αύριο.

Στο ερώτημα αν αυτή η ένεση θα δοθεί άμεσα είπε: «Δεν βαζουμε προαπαιτούμενα και δεν βάζουμε όρους. Καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει μια πιστωτική διευκόλυνση προς το ελληνικό Δημόσιο. Το πιο πιθανό είναι να είναι άμεση».

Ο κ. Λαφαζάνης είπε επίσης ότι άνοιξε ο δρόμος με την επίσκεψη Τσίπρα για να κατασκευαστει ένας αγωγός στην Ελλάδα που θα ξεκινάει απο τα ελληνοτουρκικά σύνορα θα περνάει απο την Ελλάδα και θα πηγαινει στην FYROM με κατεύθυνση στην Ευρώπη.



Θα είναι όπως είπε ένας αγωγός που θα τροφοδοτεί κατά βάση την Κεντρική Ευρώπη και θα απασχοληθούν εκεί περίπου 20.000 άνθρωποι έως το 2019.

Πρόσθεσε ότι θα είναι πολύ φθηνές οι τιμές του φυσικού αερίου και θα υπάρχει και η δυνατότητα για επενδύσεις παρεμφερείς με τον αγωγό και το φυσικό αέριο.



«Αγωγό φυσικού αερίου έχει η Γερμανία και προμηθεύεται αέριο από την Ρωσία. Όλο το φυσικό της αέριο η Γερμανία το προμηθεύεται από την Ρωσία. Γιατί υπάρχουν αντιδράσεις για την Ελλάδα και όχι για την Γερμανία; Θέλει να μονοπωλήσει το φυσικό αέριο και να μην γίνει ο νότιος διάδρομος», είπε επίσης.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.