Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Στο εδώλιο 13 για την Siemens..αλλα στη Γερμανία! Εδώ τα λαμόγια έκαναν «διακανονισμό» λέει.

 

 

 

Σε δίκη θα οδηγηθούν 64 κατηγορούμενοι, αφού ο αντεισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΧαράλαμπος Βουρλιώτης έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στο βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη για το σκάνδαλο της Siemens, ενώ απέρριψε αιτήσεις τεσσάρων Γερμανών εκ των 13 εμπλεκομένων στην επίμαχη υπόθεση. 

Οι εμπλεκόμενοι είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και της συνέργειας στις πράξεις αυτές.
Ειδικότερα, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναίρεσης των Ρόλαντ Κοχ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Ρούντολφ Βόλφγκανγκ και Λούντβιχ Αντον Χαινεριχ Γιάσπερ. 

Ειδικότερα, από τον περασμένο Μάρτιο με βούλευμα του Συμβούλιο Εφετών Αθηνών παραπέμφθηκαν στο εδώλιο συνολικά 64 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι πρέπει να οδηγηθούν σε δίκη 64 κατηγορούμενοι, προκειμένου να δικαστούν για τη «σύμβαση 8002» που αφορούσε στην ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ και παράλληλα να ριχτεί άπλετο φως στις διαδρομές που ακολουθούσαν τα «μαύρα» ταμεία της γερμανικής εταιρείας.


Μεταξύ άλλων, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας, καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.

Οι εμπλεκόμενοι είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, με τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και της συνέργειας στις πράξεις αυτές.
Τώρα, οι επίμαχοι τέσσερεις Γερμανοί ζήτησαν για τρεις λόγους να ασκηθεί από τον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη.

Ειδικότερα, υποστήριζαν ότι:

 1) Το επίμαχο βούλευμα πάσχει από έλλειψη επαρκούς και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας,
 2) δεν έλαβαν γνώση της προηγηθείσας εισαγγελικής πρότασης μεταφρασμένης στη γλώσσα τους (Γερμανικά) και
 3) υπήρξε παραβίαση του δεδικασμένου και της αρχής της μη αυτοενοχοποίησης, καθώς ελήφθησαν υπόψη καταθέσεις που είχαν δοθεί κατά το παρελθόν στην Γερμανία, με αποτέλεσμα να επέρχεται ακυρότητα της διαδικασίας.

Ο κ. Βουρλιώτης έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεσης. Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μεταξύ των άλλων, υποστήριξε ότι δεν συντρέχει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας λόγω μη μετάφρασης της εισαγγελικής πρότασης στα Γερμανικά, καθώς είχαν λάβει γνώση του περιεχομένου της οι συνήγοροι των τεσσάρων Γερμανών.

Ακόμη, ο κ. Βουρλιώτης επισημαίνει ότι δεν παραβιάζεται το δεδικασμένο, όπως υποστηρίζουν οι τέσσερεις Γερμανοί και ότι το επίμαχο βούλευμα έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.