Μακελειό στην ακίνητη περιουσία και με την νέα κυβέρνηση.







Οπως όλα δείχνουν τον αιματηρό δρόμο προς την λεηλασία της ακίνητης περιουσίας που ξεκίνησε ο Βενιζέλος με το χυδαίο χαράτσι της ΔΕΗ και συνεχίστηκε με τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος έστειλε στην εξορία τον Σαμαρά, έρχεται τώρα να συνεχίσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


Οι νέοι υπουργοί αντί να κάνουν- από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο- πράξη τις εξαγγελίες τους για πάταξη της φοροδιαφυγής και  ενίχυση της ανάπτυξης χάνουν χρόνο χαζολογώντας, σαν γλάστρες, στα κανάλια και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι φόροι, φόροι, φόροι, φόροι.


Κι όλα αυτά χωρίς να έχουμε δει το αποτέλεσμα της Δευτέρας το οποίο θα τους εξαναγκάσει να βάλουν νέα χαράτσια.
Ε, όχι αδέλφια δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι.
Ιδού τα πρώτα σχέδια της κυβέρνησης για την λεηλασία της ακίνητης περιουσίας.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ και την Εφημεριδα των Συντακτών, το αφορολόγητο θα αφορά ένα και μόνο ακίνητο με αντικεινική αξία 100 ή 200 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή όσοι διαθέτουν οικόπεδα, εξοχικά, χωράφια κλπ, δεν την γλιτώνουν.

Και η νέα κυβέρνηση στρέφεται με απλά λόγια στην ακίνητη περιουσία (την οποία πρώτος λεηλάτησε ο Βενιζέλος με το χαράτσι της ΔΕΗ) για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της!

Ο νέος φόρος για την ακίνητη περιουσία θα έχει ψηφιστεί το αργότερο ως τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, προκειμένου να αρχίσει να εισπράττεται στο δεύτερο εξάμηνο, ώστε να μπουν και χρήματα στα κρατικά ταμεία.

Από ότι διαφάνηκε από τις δηλώσεις της Νάντιας Βαλαβάνη στη βουλή, το αφορολόγητο όριο που θα αποφασιστεί θα αφορά μόνο την πρώτη κατοικία. Κάτι που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα ακίνητα του ίδιου φορολογούμενου- κτίσματα, οικόπεδα εντός σχεδίου, αγροτεμάχια κτλ.- θα υπόκεινται κανονικά σε φόρο. 

Επίσης, αν η αξία της πρώτης κατοικίας ξεπερνά το αφορολόγητο, θα φορολογείται και αυτή, μόνο για το τμήμα της αξίας που ξεπερνά το όριο.
Το πιθανότερο σενάριο θέλει το αφορολόγητο όριο να κυμαίνεται από 100.000 έως 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα «Νέα», αν το όριο είναι στα 100.000 ευρώ θα αγγίξει περίπου 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ αν ανέβει στα 200.000 ευρώ θα αφορά περίπου 2 εκατομμύρια φορολογούμενους.


Το ύψος θα καθοριστεί από το επίπεδο των προσδοκώμενων εσόδων, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και οι αποφάσεις για τις αντικειμενικές αξίες, καθώς το ΣτΕ έχει δώσει προθεσμία έως τον Ιούνιο για να εξορθολογιστούν.


Την ίδια στιγμή ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο MEGA προέβλεψε ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν θα καταργηθεί ούτε για το 2015 γιατί απλά δεν θα το επιτρέψει η Τρόικα.




πηγή