Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Eκλογές 22 Μαρτίου, στο 48% ο ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές στις 22 Μαρτίου ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του.

Ο πρωθυπουργός τις τελευταίες ώρες εκτιμά ότι τα κόμματα της ευρωπαικής δεξιάς με επικεφαλής την Ανγκελα Μέρκελ επιχειρούν να τον παγιδεύσουν και στην ουσία να τον εξουδετερώσουν...

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα δεν εξεπλάγησαν όταν διαπίστωσαν το διπλό πρόσωπο της Μέρκελ. 





Εντός της αιθούσης η Μέρκελ ήταν πιο συγκαταβατική σε όσα πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας κάτι που επέτρεψε τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον Ντάισεμπλουμ να δηλώσουν ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία. 

Λίγο αργότερα η Γερμανίδα καγκελάριος θα εμφανίζονταν αμετακίνητη στην σκληρή θέση της κι αφού πρώτα είχε καταφέρει να προκαλέσει μικρό διπλωματικό ρήγμα ανάμεσα στον Πούτιν και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η Μέρκελ έχει στον πλευρό της τα κόμματα της ευρωπαικής δεξιάς, όπως αυτό του Ραχόι αλλά και την ΝΔ του Σαμαρά-ο οποίος κάθε άλλο παρά στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης. (Το ίδιο βέβαια έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβερνούσε η ΝΔ).

Ο Τσίπρας ο οποίος δέχεται και μεγάλη πίεση από την Αριστερή πλατφόρμα, με το ISKRA όλο αυτό το διάστημα να έχει καταντήσει το πιο πολυδιαβασμένο ευαγγέλιο του χώρου, εκτιμά ότι η προσφυγή στις κάλπες θα του επιτρέψει να απαλλαγεί και από τους αριστεροπλατφορμικούς μια και ο ίδιος έχει μεγάλη διείσδυση στα αστικά στρώματα και στους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Ειδικά ο Γιάνης Βαρουφάκης που προκαλεί λιποθυμίες στο γυναικείο πληθυσμό αναμένεται να σαρώσει και να εκτινάξει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε παπανδρεικά ύψη. Με τον Βαρουφάκη δίπλα του, ο Τσίπρας μπορεί να εξουδετερώσει χωρίς απώλειες τους αριστεροπλατφορμικούς. 

Αλλωστε γνωρίζει πλέον πως το ακροατήριό του βρίσκεται πλέον ανάμεσα και στους συντηρητικούς ψηφοφόρους οι οποίοι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ξορκίζουν τον ΕΝΦΙΑ.

(Πριν λίγες ώρες κυκλοφόρησε η είδηση της παραίτησης  του γραμματέα της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσαλονίκης, Νίκου Σαμανίδη. 

Η παραίτηση -υπεβλήθη πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου- οφείλεται ότι συμπεριελήφθησαν στο ψηφοδέλτιο της Α΄Θεσσαλονίκης υποψήφιοι που ΔΕΝ ήταν ΣΥΡΙΖΑ , αλλά  ΠΑΣΟΚ και "επώνυμοι" κι έτσι εξελέγησαν , δηλαδή η Βούλα Τεκτονίδου και κυρίως ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με αποτέλεσμα να μην εκλεγούν οι "κομματικοί", που δεν γνώριζε όμως το ευρύ κοινό των ψηφοφόρων. 

Πιο απλά: η οργάνωση της Θεσσαλονίκης ήθελε δικούς τους μαχητές στο ψηφοδέλτιο, τα "κεντρικά" όμως ήθελαν "επώνυμους", που να προσελκύουν ψηφοφόρους.)



Ο Τσίπρας εκτιμά πως η γρήγορη προσφυγή στις κάλπες θα του εξασφαλίσει ένα ποσοστό κοντά στο 48% με τους ΑΝΕΛ να αγγίζουν το 8-10%. Oσο για την ημερομηνία της 22ας Μαρτίου επιλέχθηκε γιατί συμπίπτει με την Εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει ένα εθνικοαπελευθερωτικό τόνο στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ-και οι ΑΝΕΛ θα πράξουν το ίδιο.

 Οι εκλογές το Μάρτιο θα εξαφανίσουν ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ ενώ η ΝΔ δύσκολα θα περάσει το 20%.
Με ένα τέτοιο ποσοστό μπορεί να σχηματίσει μια παντοδύναμη κυβέρνηση έτοιμη για όλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.