Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο Αλ. Τσίπρας ορκίσθηκε με πολιτικό όρκο νέος πρωθυπουργός της χώρας


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νικητής της εκλογικής αναμάτρησης κ. Αλέξης Τσίπρας στις 15:30 έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  κ. Κάρολο Παπούλια για να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

 
Στις 16:00 ο κ. Τσίπρας ορκίσθηκε με πολιτικό όρκο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους και θα υπηρετεί πάντα το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού

Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας  είχαν τον εξής διάλογο:


«Συγχαρητήρια» του είπε ο πρόεδρος αμέσως μόλις μπήκε.


«Κάτσε κύριε Πρωθυπουργέ» πρόσθεσε.


«Να σας ενημερώσω ότι μετά τα αποτελέσματα των εκλογών είδα τον κ. Καμμένο και δήλωσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Υπάρχει δεδηλωμένη και ελπίζω ότι οι 162 βουλευτές μπορεί να γίνουν περισσότεροι, μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.


Παπούλιας: Δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω παρά να σας αναθέσω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και λέω πρώτα να σας ορκίσω


Τσίπρας: Θα ήταν το καλύτερο γιατί μας περιμένει αναφορικός δρόμος.


Νωρίτερα στις 14:30 ο κ. Τσίπρας είχε τετ α τετ με τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να ανακοινώσει στον κ. Ιερώνυμο ότι θα ορκιστεί πρωθυπουργός όχι με θρησκευτικό όρκο, αλλά με πολιτικό. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το ίδιο θα γίνει και με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παραστεί, ωστόσο εκεί θα βρίσκεται ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, έτσι ώστε όποιος από τους υπουργούς θέλει να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο.




Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ. Τσίπρας κατέθεσε  λουλούδια στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου.


Αγκαλιάζοντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και εν μέσω συνθημάτων όπως «ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ο δρόμος των λαών», ο Αλ. Τσίπρας, αποχώρησε από την Καισαριανή χωρίς δηλώσεις.

 θυμήσου, το χώμα που πατάς   Λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.