Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ψηφοφορία Βατερλώ για κυβέρνηση και Στ. Δήμα (Βίντεο)

Η ΧΩΡΑ ΟΔΕΥΕΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ








Σε ψηφοφορία Βατερλώ για την συγκυβέρνηση και τον εκλεκτό της για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα εξελίχθηκε η σημερινή πρώτη ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ (Προέδρου της Δημοκρατίας).


 Στην ονομαστική ψηφοφορία 135 βουλευτές ψήφισαν «παρών» , πέντε βουλευτές απείχαν της ψηφοφορίας, ενώ μόνο 160 ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα.


Πολιτικοί αναλυτές αλλά ακόμα και στελέχη της συγκυβέρνησης τόνιζαν πως το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά χαμηλότερο των προσδοκιών του κυβερνητικού μπλοκ και δεν χωράει πρωτοβουλίες για «τερτίπια» που θα οδηγήσουν σε ακύρωση την επικείμενη εκλογική μάχη.

 Οι ίδιοι αναλυτές συμπλήρωναν,δε, ότι είναι απίθανο να συγκεντρωθούν οι επιπλέον 20 ψήφοι που απαιτούνται για την εκλογή ΠτΔ σε κάποια από τις δύο επόμενες ονομαστικές ψηφοφορίες. Άλλοι αναλυτές τόνιζαν πως ο Σταύρος Δήμας έχει ουσιαστικά … τελειώσει ως υποψήφιος Πρόεδρος!

Υπεθυμίζουμε ότι η επόμενη ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τρίτη (23/12) στις 12:00 το μεσημέρι.

«Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και της Χ.Α..
Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Παρών» από τους Ανεξάρτητους Βουλευτές ψήφισαν οι Βύρων Πολύδωρας (εκλεγμένος με ΝΔ), Βασίλης Καπερνάρος (εκλεγμένος με ΑΝΕΛ), Πέτρος Τατσόπουλος (εκλεγμένος με ΣΥΡΙΖΑ), Μίμης Ανδρουλάκης (εκλεγμένος με ΠΑΣΟΚ), Νίκη Φούντα, Βασίλης Οικονόμου (εκλεγμένος με ΔΗΜΑΡ), Χρυσούλα Γιαταγάνα (εκλεγμένη με ΑΝΕΛ), Παναγιώτης Μελάς (εκλεγμένος με ΑΝΕΛ), Ραχήλ Μακρή (εκλεγμένη με ΑΝΕΛ), Θεόδωρος Παραστατίδης (εκλεγμένος με ΠΑΣΟΚ), Μάρκος Μπόλαρης (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ), Θεοδώρα Τζάκρη (εκλεγμένη με το ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Κουράκος (εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ).


Μόλις 5 ανεξάρτητοι βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της εκλογής ΠτΔ!
Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι Σπύρος Λυκούδης (εκλεγμένος με τη ΔΗΜΑΡ), Γρηγόρης Ψαριανός (εκλεγμένος με τη ΔΗΜΑΡ), Γιώργος Νταβρής (εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ), Χρήστος Αηδόνης (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ), Κατερίνα Μάρκου (εκλεγμένη με τη ΔΗΜΑΡ).

Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπάρχει η συνήθης διάκριση ανάμεσα στο «παρών» και το «όχι».
Από τη διαδικασία απουσίαζε ο βουλευτής Ημαθίας, εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ, Κώστας Γιοβανόπουλος.

Επίσης απουσίαζε ο άρτι αποφυλακισθείς, ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τη ΧΑ, Στάθης Μπούκουρας, καθώς και ο συνάδελφός του της ΧΑ Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Δικαιολογημένα απών από τη διαδικασία ήταν ο Γιώργος Κασαπίδης (ο οποίος «έχασε» τον πατέρα του) καθώς και η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Χατζησοφιά η οποία βρίσκεται εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Βενεζουέλα για πολιτικούς λόγους. Μέσω επιστολής της γνωστοποίησε πως αν βρισκόταν στην Βουλή θα ψήφιζε «παρών», η ψήφος της σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής δεν καταμετρήθηκε.


«Δήλωση θα κάνω μετά την τρίτη ψηφοφορία» δήλωσε πριν από την έναρξη της διαδικασίας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Σταύρος Δήμας.









πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.