Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

«Δεν τους χρωστάμε τίποτα, αυτοί χρωστάνε στον ελληνικό λαό»


Στις εκδηλώσεις μνήμης για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στα Καλάβρυτα, παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.


 Σε δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε ότι «σήμερα εδώ από τη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, απευθύνουμε μήνυμα συνέχισης του αγώνα και της αντίστασης». 

Στην συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι, «το έγκλημα των ναζί, των φασιστών του γερμανικού ιμπεριαλισμού ενάντια στο λαό της χώρα μας, ενάντια στο λαό των Καλαβρύτων, αλλά και των άλλων 32 μαρτυρικών πόλεων δεν πληρώνεται με τίποτα».

 Μάλιστα, όπως επεσήμανε σε αυτό το σημείο ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «αυτό που μπορούν να κάνουν αυτήν τη στιγμή είναι να αποδώσουν τις γερμανικές επανορθώσεις στον ελληνικό λαό». 

Και κατέληξε: «Δεν τους χρωστάμε τίποτα, αυτοί χρωστάνε στον ελληνικό λαό». Νωρίτερα το πρωί, τελέστηκε αρχιερατικό μνημόσυνο στον μητροπολιτικό ναό των Καλαβρύτων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κερνίτσης, Χρύσανθου, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ενώ παραβρέθηκε και ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Πέτερ Σόοφ. 

Στην συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς τον τόπο της εκτέλεσης, τον λόφο του Καπή, όπου εψάλη τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων. 



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.