Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Λίγο πριν το τέλος για Σαμαρά

Βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν μας αφήσει το 2014 και κατά πάσα πιθανότητα κι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που μόνο για το καλό… της δούλεψε δυόμιση χρόνια τώρα. 





Στις τελευταίες αποφάσεις που έχει να λάβει ο πρωθυπουργός της μηδενικής ανοχής κι αναδιαπραγμάτευσης είναι πώς θα κινηθεί ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την προσεχή Δευτέρα. 

Τα ρεπορτάζ των Χριστουγέννων από το περιβάλλον του Μαξίμου συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως περιθώριο για περαιτέρω πρωτοβουλίες όπως αυτή που έλαβε ο πρωθυπουργός πριν τη 2η ψηφοφορία δεν υπάρχει.

 Όλα δείχνουν πως ο Σταύρος Δήμας θα είναι ο υποψήφιος της συμπολίτευσης τη Δευτέρα κι όποιες επαφές γίνονται αυτές τις μέρες στόχο έχουν να αυξήσουν τον αριθμό των βουλευτών που θα τον ψηφίσουν τόσο ώστε να μπορούν να πουν μετά ότι «ο ελληνικός λαός δε θέλει εκλογές κι η Βουλή παραλίγο να εκλέξει Πρόεδρο, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες όντας μειοψηφία». 

Φανταζόμαστε λοιπόν τον Αντώνη Σαμαρά να τρώει γαλοπούλα «στο πόδι» και να σκέφτεται τί να κάνει μέσα στο σαββατοκύριακο για να πέσει όσο γίνεται με ψηλά το κεφάλι. Διότι με 100 και βάλε τροπολογίες που κόλλησαν «τσόντα» τις τελευταίες μέρες στη Βουλή και τους γενικούς γραμματείς να παραιτούνται εγκαίρως για να μπουν στα ψηφοδέλτια, ουδείς ισχυρίζεται πως ο Σαμαράς ποντάρει στην εκλογή του Σταύρου Δήμα. 

Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν στην επιλογή του πρώην Επιτρόπου την πρόθεση του Σαμαρά και των συν αυτώ να πάνε σε εκλογές με συσπειρωμένη κατά το δυνατό τη γαλάζια βάση. Η συσπείρωση αυτή μπορεί να φέρει μια διαχειρίσιμη ήττα που θα επιτρέψει ενδεχομένως στον πιο (ακρο)δεξιό πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης να μη χαθεί από τον πολιτικό χάρτη. 

Η διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ που στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να βαίνει μειούμενη μετά την επίσπευση της προεδρικής εκλογής του αφήνει τέτοιες ελπίδες. 
Θα τον διαψεύσει άραγε ο ελληνικός λαός σεβόμενος την αξιοπρέπειά του;



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.