Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ. ΠΑΜΕ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Πάμε σε εκλογές». Αυτή ήταν η διαπίστωση σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις, σήμερα (23/12/2014) στη Βουλή, αμέσως μετά το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.




Οι 168 ψήφοι είναι πολύ λίγοι –πάρα πολύ λίγοι- για να συμπληρωθούν οι 180 στην τρίτη ψηφοφορία που θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας, ώστε να εκλεγεί ΠτΔ.
Με το δεδομένο ότι ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ συγκρατούν ακόμα τους βουλευτές τους στο μπλοκ του «παρών», οι εφεδρείες από τους ανεξάρτητους τελειώνουν με ακόμα τέσσερα μόνο πιθανά «ναι» στην τρίτη ψηφοφορία. 


Πιθανοί για να φωνάξουν «Σταύρο Δήμα» είναι οι κ.κ. Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Καπερνάρος, Θωμάς Ψύρρας και η Νίκη Φούντα.
Από εκεί και πέρα το χάος και η πλήρης άρνηση για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Εκτός και αν διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ και αλλάξουν γνώμη οι ανεξάρτητοι Μίμης Ανδρουλάκης και Πέτρος Τατσόπουλος (που κάθε άλλο δείχνουν τέτοια τάση).

Αλλά και αυτοί οι «πιθανοί» να ψηφίσουν ναι, με κάποιους τρεις-τέσσερις από τη ΔΗΜΑΡ, πάλι το νούμερο για την εκλογή Προέδρου δεν θα ξεπεράσει το 175.

Και ενώ μέχρι χθες ο κ. Σαμαράς ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει τον αγώνα και να ζητήσει ακύρωση της τρίτης εκλογής Προέδρου με σύγχρονη παραίτηση Δήμα, οι 168 σημερινοί ψήφοι του αφήνουν το περιθώριο μίας τελευταίας δραματικής κίνησης που θα αποσκοπεί στην αλίευση ψήφων από τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ. 

Με 168 όμως ψήφους που υπάρχουν τώρα, ό,τι και να γίνει τα τελικά «ναι» δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις 173-175 ψήφους.
Έτσι ή αλλιώς όμως, τετέλεσται η ιστορία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πάμε φουλ για εκλογές, μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.