Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Με 155 «ναι» ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός



Με 155 «ναι» και 134 «όχι» και 1 «παρών» (σε σύνολο 290 βουλευτών) υπερψηφίστηκε στη Βουλή, τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο προϋπολογισμός του 2015. 

 
Πιο συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και η ανεξάρτητη βουλευτής Αικατερίνη Μάρκου. Καταψήφισαν 134 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη Χρυσή Αυγή, τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ, τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές, καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές. «Παρών» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός

Απουσίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, λόγω ασθένειας. Επίσης απουσίασαν η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, οι επτά κρατούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο Ευστάθιος Μπούκουρας (ανεξάρτητος, προερχόμενος από την ΧΑ).

Η συζήτηση που προηγήθηκε, κυμάνθηκε σε υψηλούς τόνους, με έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, η συζήτηση δεν επικεντρώθηκε στα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού αλλά στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στη σκιά των επεισοδίων του Σαββάτου αλλά και της αγωνίας για τη ζωή του απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού. 

Μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας, με κινδυνολογίες και επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν λόγο για την «ανάγκη σταθερότητας» μέσω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.