Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ευρωπαίοι γιατροί: το 90% των θυμάτων (νεκροί και τραυματίες) είναι άμαχοι



Βρυξέλλες – To 90% των θυμάτων, που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά την εν εξελίξει ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, είναι άμαχοι, διαπίστωσαν Ευρωπαίοι γιατροί κατά την επίσκεψή τους σε νοσοκομεία της Γάζας.


Οι γιατροί δήλωσαν στη διάρκεια μιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τύπου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη σχετικά με τα συνεχιζόμενα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου στη Γάζα: “Έως και 90% των θυμάτων στη Γάζας είναι άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά.”

«Νοσοκομεία, οχήματα, τζαμιά, σχολεία, μεταξύ πολλών άλλων καταφυγίων αμάχων και προσφυγικοί καταυλισμοί, έχουν γίνει όλα στόχος κατά την εν εξελίξει ισραηλινή επίθεση στη Γάζα» ανέφερε επιπλέον η Ευρωπαϊκή ιατρική αντιπροσωπεία.







«Πείτε μου, για όνομα του Θεού, είναι αυτά τα μωρά οι πραγματικοί τρομοκράτες;» αναρωτήθηκε ο Νορβηγός γιατρός Mads Gilbert, εθελοντής στο νοσοκομείο Αl-Shifa της Γάζα, που τράβηξε φωτογραφίες  από τα ακρωτηριασμένα σώματα των εκατοντάδων δολοφονημένων βρεφών.

“Ποτέ, σε όλη τη ζωή μου, δεν είδα τέτοιους ποταμούς αίματος,” πρόσθεσε.

“Το σύνολο των παιδιών θυμάτων αποτελούν το 25% μεταξύ των νεκρών της Γάζας, που ξεπέρασαν τους 1.400 μέχρι τώρα,”
 [Σημ. πλέον έχουν περάσει τους 1.600] δήλωσε Gilbert, θεωρώντας τα Ηνωμένα Έθνη, τον πρόεδρο Ομπάμα, καθώς και τις ευρωπαϊκές χώρες ως υπεύθυνους για αυτή τη γενοκτονία μαζί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.





πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.