Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο ζητά εξηγήσεις για την προφυλάκιση Λαυρεντιάδη… δεν κάνει μια βόλτα να δει και πόσα παλικάρια σαν τα κρύα τα νερά είναι έξω; Ε κύριε Αθανασίου;



Μία είδηση που πέρασε στα ψιλά, όπως και ότι έχει να κάνει με τα μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα είναι αυτό της παρέμβασης του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου που ζητά εξηγήσεις για την προφυλάκιση Λαυρεντιάδη παρά την κατάσταση της υγείας του.

Θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον για την Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, να εξηγήσει κάτι ακόμα πιο περίεργο:

 

 Πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη (εκτός Βορείου Κορέας) που ανακεφαλαιοποίησε τις τράπεζες με δημόσιο χρήμα, κάνοντας σεφτέ στην Proton που θα μεινει στην ιστορία ως η μοναδική ιδιωτική τράπεζα που ανακεφαλαιοποιήθηκε νύχτα χωρίς μάλιστα να το θέλει ο βασικός της μέτοχος! 

Ενώ αντίθετα, όλες οι υπόλοιπες άνοιγαν σαμπάνιες όταν έπαιρναν τα λεφτά του Ελληνικού λαού…

 


Πως είναι δυνατόν καραβάνια καταζητούμενων σαν τα κρύα τα νερά, να φεύγουν ανενόχλητοι “κάτω από την μύτη των αρχών”, ενώ για τις υπόλοιπες ανακεφαλαιοποιήσεις να μην έχει ασκηθεί ούτε μία δίωξη, πλην του ΤΤ. Που και εκεί όλα τα παλικάρια είναι ελεύθερα, παρότι μιλάμε για δημόσιο ίδρυμα, δημόσιο χρήμα και βαριά πολιτικά ονόματα.

 

Πως είναι δυνατόν για το σκάνδαλο της Proton να μην έχει γίνει πραγματογνωμοσύνη για ΟΛΑ τα επισφαλή δάνεια, παρότι η χρηματοδότηση είναι σχεδόν 4πλάσια από το ποσό που φέρεται να είχε δανείσει ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας σε εταιρείες συμφερόντων του. Που πήγαν τα υπόλοιπα λεφτά;

 

Πως είναι δυνατόν να μην έχουν κληθεί να λογοδοτήσουν οι Βενιζέλοι και οι Παπανδρέηδες από την στιγμή που σε τράπεζα που συγχωνεύθηκε με την Proton συμμετείχαν στενοί, στενότατοι συγγενείς τους.

 

Πως είναι δυνατόν να είναι έξω ο υγιέστατος Προβόπουλος παρά την εισηγηση – κόλαφο του Αντιεισαγγελέα Καλούδη που προσάπτει στην ΤτΕ κακουργηματικές ευθύνες.

Θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον για την Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη να καταλάβει επιτέλους πως οι Ελληνικές τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν από το χρήμα των φορολογουμένων ακριβώς για να μην υπάρξει κανένας ενοχλητικός έλεγχος από το εξωτερικό. Εάν συνέβαινε για παράδειγμα ότι πέτυχε ο Ραχόι στην Ισπανία, τώρα η ΕΚΤ θα ήλεγχε και το τελευταίο Ευρώ του διεφθαρμένου τραπεζικού συστήματος. 

 

Ενω τώρα, όλο παραμένουν ανακεφαλαιοποιημένοι, ανεξέλεγκτοι και μόνον η Κύπρος κάνει προσπάθειες να οδηγήσει στην δικαιοσύνη τον τέως μεγαλοτραπεζίτη που αναφωνούσε: 

Μα ο Προβόπουλος έσωσε την Ελλάδα!

Έτσι θα έπαιρνε απάντηση στο ερώτημα της: 

 

Ο Λαυρεντιάδης παραμένει προφυλακισμένος για να μην φτάσει ποτέ η υπόθεση στο ακροατήριο.

 

 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.