Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Όσο αναπνέει η αγελάδα…




Όταν το κράτος αρχίζει και θυμάται παροχές, ελαφρύνσεις και διάφορα άλλα μπιχλιμπίδια για να μας δώσει, ή θα πρέπει να ανησυχώ ή θα πρέπει να τους αγαπήσω. 
Αν αυτό συμβαίνει προ εκλογών, θα τους αγαπήσω ανησυχώντας!


 

Πως έχουν καταφέρει να μαζέψουν και να ανακοινώνουν εδώ και, δύο με τρεις μήνες όλα τα καλούδια που θα γευτούμε στο μέλλον, μόνο ο καλός μας Σαμαράς το ξέρει. 

Άκουσα σήμερα ότι «αν τα έσοδα πάνε καλά, θα μειωθούν και οι φόροι». Τόση «χαρά» που να τη βάλω; Μέσα στο σπίτι δε συμφέρει γιατί θα πιαστεί ως φιλοξενούμενη, και θα ανέβουν τα τεκμήρια. Μετά από πολύ σκέψη, βολεύει να μείνει άστεγη και χαρά σε όποιον τη συναντήσει, αν δεν έχει “ψοφήσει” (η χαρά)…


Θα μειώσουν λένε τη φοροδιαφυγή και θα αυξηθούν τα έσοδα, να είναι σίγουροι. Όταν του πελάτη δεν του φτάνουν τα λεφτά, αρχίζει η κλασική ερώτηση «Αν δεν κόψουμε απόδειξη, πόσο θα μου το αφήσεις;». Πολλές φορές το άμεσο κέρδος για αυτόν που δεν του περισσεύει τίποτα, είναι μεγαλύτερο από αυτό θα κέρδιζε αν έβαζε την απόδειξη στη φορολογική δήλωση. Αυτή φυσικά είναι μία περίπτωση φοροδιαφυγής και υπάρχουν κι άλλες ακόμα.


Ενώ η αγελάδα (ο Έλληνας) έχει φτάσει στα όριά της, αυτοί νομίζουν ότι μπορούν να παίρνουν κι άλλο, ότι αντέχει ακόμα. Καλούμαστε λοιπόν να παίξουμε το ρόλο αυτού του συμπαθούς τετράποδου, και η συμπλήρωση της «χαράς» που ήδη έχουμε, θα ολοκληρωθεί με το όποιας μορφής ζευγάρωμα μας κάνουν.


Φυσικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εμείς θα έχουμε το γνωστό βλέμμα της αγελάδας και ο “ταύρος” θα κάνει τη δουλειά του. Απλά πράγματα, τόσο καιρό αυτό δε γίνεται;


Το μόνο κακό της όλης ιστορίας είναι το εξής. 

Καλά αυτοί που θέλουν να παίξουν το ρόλο της αγελαδίτσας, ας αρμεχθούν και ας ζευγαρωθούν μέχρι τελικής πτώσεως. Αυτοί που δε θέλουν, γιατί να υποστούν το ίδιο; Λόγω πλειοψηφίας της “Δημοκρατίας”;

Λες μωρέ ο λαός να είναι η γεμάτη «χαρά» αγελάδα της “Δημοκρατίας”; Λες;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.