Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Θερμή «υποδοχή» για τη Μέρκελ

Διαδηλώσεις από πολιτικούς φορείς και συνδικάτα 


Θερμή αναμένεται να είναι η «υποδοχή» της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ, καθώς πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης και εξωκοινοβουλευτικά, συνδικάτα και συλλογικότητες αντιδρούν στην επίσκεψή της στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας την «ανεπιθύμητη». Παρά την απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, συλλαλητήρια έχουν προγραμματισθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 17.00, αλλά και στα Προπύλαια.
 Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί για μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο «υποδοχής»... 
της Kαγκελαρίου της Γερμανίας  Μέρκελ στις 17.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η κυρία Μέρκελ βασική πολιτική εκπρόσωπος των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου των συμφερόντων των αγορών, έρχεται ως τοποτηρητής για τον έλεγχο μιας πολιτικής που καταστρέφει ανθρώπους, συλλογικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, τις θέσεις εργασίας, τη μεσαία «τάξη». 
 
 
Καλούμε τα συνδικάτα και τα σωματεία να πάρουν απόφαση τώρα για συλλαλητήριο στις 11/04/2014 στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6μμ. Καλούμε τους εργάτες τους νέους, τις αριστερές οργανώσεις και όλους τους πολίτες, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, μαζικά και αγωνιστικά, ενάντια στο μερκελισμό και τα δεινά του, που η ξεπουλημένη κυβέρνηση και οι συνεταίροι της θέλουν να μας επιβάλλουν".
 

Κάλεσμα και από την  ΠΟΣΠΕΡΤ, που συνδέεει την επίσκεψη με το επετειακό της ημέρας, αφού 11 Απριλίου συμπληρώνονται 10 μήνες από το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: 

"Στη γενικευμένη επίθεση της δικομματικής κυβέρνησης στον απλό λαό με στόχο την εξαθλίωση του και την υποταγή του, με πιο πρόσφατο το πολυνομοσχέδιο! στη κυβέρνηση, των μνημονίων και της τρόικας, που εντείνει καθημερινά τον αυταρχισμό της σε βάρος ατομικών, συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθερίων, κουρελιάζει το Σύνταγμα, το κοινωνικό κράτος, τις κατακτήσεις, ξεπουλά τον πλούτο της χώρας, η απάντηση είναι πάντα μία: Αντίσταση και Αγώνας... 

Η υποταγμένη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επειδή φοβάται την οργή του ΛΑΟΥ, επικαλούμενοι και πάλι την προστασία της δημόσιας ασφάλειας και τη διαταραχή της κοινωνικοοικονομικής ζωής! Θα απαγορεύσουν τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των συνδικάτων, ενάντια στη ΜΕΡΚΕΛ και τον μερκελισμό. Είναι ώρα να κάνουνε τους φόβους τους πραγματικότητα " O ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους πολίτες της Αθήνας στην διαδήλωση που οργανώνεται από Ομοσπονδίες, συνδικάτα, συλλογικότητες και φορείς σήμερα Παρασκευή, ημέρα της επίσκεψης της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ στην Αθήνα, στις 17.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «γίνεται για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενόψει των εκλογών, για να επιβραβεύσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο, να επιτηρήσει την συνέχιση της λιτότητας, να επιθεωρήσει αν χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας». Την ίδια ώρα καλεί και η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ).Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί επίσης στην πλ. Κλαθμώνος, στις 17.30: "Η επίσκεψη αυτή γίνεται με σκοπό την επιβράβευση της επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα της παρούσας αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μια επίθεση που σηματοδοτήθηκε από τα διαδοχικά μνημόνια, την απομύζηση του λαϊκού εισοδήματος, τη διόγκωση της ανεργίας, τη διάλυση κάθε δημόσιου αγαθού (υγεία, παιδεία κ.ο.κ.), τη στέρηση κάθε ονείρου από τη νεολαία, την επανεμφάνιση της μετανάστευσης, τα συνεχή αντιδημοκρατικά πραξικοπήματα εντός κι εκτός Βουλής, την στυγνή επιτροπεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών μέσω των νέων γκαουλάϊτερ Ράϊχενμπαχ, Φούχτελ κλπ, την  ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, το χτύπημα σε κάθε δημοκρατική κατάκτηση του προηγούμενου αιώνα... Ειδικά η αριστερά φέρει ιστορική ευθύνη και πρέπει να σηκώσει το γάντι". 

 
Οι Αναρχικοί-ές καλούν σε προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 17.00 και 17.30 στην Κλαυθμώνος, ενώ το Ροσινάντε στα Προπύλαια στις 17.00.

Επίσης, το ΕΠΑΜ στην πλ. Κοραή, στις 17.30, ενώ το Σχέδιο Β θα βρίσκεται στη Βουλή με πανό.

Ο ρ/σ Στο Κόκκινο καλεί στα Προπύλαια στις 19.00 με δημόσια προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Νονά» του Στέλιου Κούλογλου και συναυλία από τους Encardia.
Ντ. Μπατζιά από enet  ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.